5 entry daha
  • insanı bedeniyle uyum ve memnuniyet içinde yaşamaktan alıkoyar, beğenilme ve kabul edilme ihtiyacımızı başkalarının bize bakışından doğru suistimal eder.

    güne sadece uzuvlarımızın çalışıyor olmasından dolayı bir minnetle başlamak varken, vücudumuzun mütevazı muhteşemliğini görmezden gelip onu beğenilecek standartlara erişmediği sürece sevgiden yoksun bırakmamıza sebep olur.

    sıska, şişko, çirkin, tipsiz, dombili, kurugöt gibi aşağılayıcı kelimelerle uygulanan bu şiddet türüne karşı sapasağlam bir farkındalık geliştirmek elzem.

    bedeninizi sevin, ona teşekkür edin. her gece uykuya dalıp bedeninizi terk ediyorsunuz. sabah geri döndüğünüzde size tüm sevgisiyle kapısını açıyor, bütün gün ne isterseniz yapmaya çalışıyor. ona uygulanan tüm şiddete rağmen. tıpkı sistematik olarak mal muamelesi yaptığımız hayvanlar gibi, sevgi ve saflıktan asla kopmadan.

    aynanın karşısına çırılçıplak geçin ve bedeninizin her yerine teşekkür edin. onun hakkında yorum yapmaya cüret eden herkesin de haddini bildirin.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap