15 entry daha
  • (bkz: mortgage/#10585326) (şubat 2007)

    bu krizin çıkacağı aylar hatta seneler öncesinden belliydi. sürpriz bir şekilde birden patlamış da türkiye bu duruma yakalanmış gibi bir hava vermeye çalışmak, sezer kabineyi onaylamadı bu yüzden kriz çıktı ayaklarına yatmak sahtekarlıktan başka bir şey değildir.

    bu kriz global kriz değildir, tetikleyicisi global olabilir ama etkenler ve sebepler içeridedir. milyarlarca dolar sıcak parayı içeriye sokmadan önce düşünecektiniz bunu. iş işten geçti artık. ne yazık ki, hiçbir şekilde kurtulamayız artık bu durumdan.

    bu kriz geçer, fazla derinleşmez. zira 2008 yılında abd'de seçimler var. bu seçimlere kadar belki bir belki iki kere daha bu tür kıvılcımlar yaşarız ama durum derinleşmez. zira geçmişte seçim yıllarında abd'de ekonomik kriz yaşanmamış. fed piyasanın ihtiyaç duyduğu nakiti hiç düşünmeden piyasaya sürecektir. onlar bir şekilde 2009 yılına kadar gelirler sağ salim. türkiye ise 2007 ve 2008 yıllarıda sıkıntılı olacak. faizler düşmeyecek. risk algısı bizim için geri dönüşümü olmayan bir şekilde bozuldu. 2007 ve 2008 yılları kriz yılları olmayacak ama çok da iyi olmayacak.

    asıl kriz ise 2009 yılında veya sonrasında çıkacak. senelerce sürecek ve 1928 buhranından daha beter etkileri olacak bu kriz türkiye'de büyük karışıklıklar çıkartacak. işte o zaman, türkiye'de büyük temizliğin zamanı gelecek.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap