19 entry daha
  • keşke iki grindhouse filmini arka arkaya, kesintisiz, arada sahte fragmanıyla ve en önemlisi doğru sırayla seyredebilseydik. çünkü orjinalinde planet terror, grindhouse'un açılış filmi; temposu ve içeriğiyle de bunu haklı çıkarıyor.

    --- spoiler ---

    robert rodriguez'in tip yaratma konusunda doğal bir yeteneği var. film, hiçbir şey için olmasa bile, tüfekbacak cherry darling, sürekli kendi ateşini ölçen doktor ya da taşakavcısı sayid gibi birbirinden uçuk elemanları görmek için izlenebilir. ve bir miktar iğrenmekle beraber filmin hemen hemen tümünde eğlenilebilir de. rodriguez'in en büyük artısı, evil dead, braindead gibi parodilerdeki, seyirciyi çok kısa süre gerip hemen ardından sahnenin absürtlüğünü fark ettirip gülmelerini sağlama formülünü başarıyla uygularken, bir yandan da türün klasiklerine selam çakmayı ihmal etmemesi. zaman zaman da, freddy rodriguez'in hastane koridorunda yürüttüğü hack'n slash politikası, rose mcgowan'ın rocket jump yaptığı sahne ya da helikopterle zombi kesmece gibi bölümlerle gerginlikten iyice uzaklaşıp, seyirciyi coşturarak sıkılmayı engelliyor. yine de, death proof'taki high kickin grindhouse'a daha çok yakışan bir son olduğunu belirtmeliyim.

    sonuç olarak, robert rodriguez'in ucuz görünen film yapma konusunda usta olduğunu kabul etmek gerek. grindhouse'un devamı çekilirse neler olacağını da merakla beklemekteyim, örneğin bir western-zombi-romantik-komedisine hayır demem.

    --- spoiler ---
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap