9 entry daha
  • göğe kan yayan medeniyet:

    ''yunan klâsik çağında da, tenedos'ta dionysos onuruna danalar kurban ediliyor ve bir çifte balta ile parçalanıyordu.'' buradan: stylianus alexiou - minos uygarlığı

    görsel
    görsel - thomas bernhard sebebi benimdir!

    yapay vahşilikler süni gübreler süni etler, ve toprak mahsülleri yemeyen bazı topluluklar bunlardan sakınırken, düzenlenmiş hazır gıda tesisleri -uygarlıklardan bu yana biçim değiştirerek, otonom bir vaziyette atık hayvan kanlarıyla kıtaları besliyorlar. (sadist tanrıların takışmaları!) metalimsi kanın tadı uçuyor var olmayan tanrılar adına adaklar sunulmaya devam ediyor.

    [boğa güreşçisi denen kahramanları ve kana susamış arenanın
    tamamını perişan halde kaçmaya zorlayacak tek bir boğa
    da içimin ferahlaması için yeterdi. ama daha değersiz, uysal
    kurbanların, koyunların, ineklerin taarruzunu tercih ederim.
    bunun asla olamayacağını, onların, tam da onların önünde
    asla titremeyeceğimizi kabullenmek istemiyorum.
    - elias canetti/ hayvanlar üzerine]

    onca çağlar kapandı ama hayvanlar hala bu sürüngen dünyanın katledilen açlığının bir oyuncağı durumunda. yüce görülen herakles'in erekte olmuş güç penisi figürünün erdemine ne oldu? söndü! boğayla itiş kakışını resmeden ikonografilerde gücün simgesi olarak yansıtıldı. günümüzde güç kaybına uğrayan erk bozuntusu hayvansallığını ancak öldürme güdüsüyle örtmek istiyor. yavan bir gerçekliğin boyunduruluğu altına giren bu kişilikler, yüz binlerce yıldır arkaik formülü uygulayıp, bu primitif beyinler vahşiliği sc-fi dönemde bile kusuyor. etin dejenere edilmiş poetikası bunun kendi hak görüp değiş-tokuşu üstlenip dünya içindeki bir iskelete atıverir. koca bir bocalama başlar. kirli genlerden sürüklenen bir bok çuvalına kadar asalaklaşmış beyin gelişiminin kafatasına sıkışmasıyla beraber tüm dünyayı ve ötesiyle kendini ve ölümünü değiş-tokuşa sürükleyene kadar devam eder. kafası kesilen koyunun gözleri evrenin karanlığı andırıyor. o da önemini yitirdi. dünyanın kendi içinde barındığı ölü organizmalarla dolu olduğu artık yadsınamıyor. (organic forms)'un getirisi mi ne oldu? insan evrimi boyunca kurulan medeniyetlerce kanla sulandı ve bu hala gerçekliğini yitire yitire devam etmekte.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap