1243 entry daha
  • süreci çok iyi yöneten! sağlık bakanımız 29 temmuz itibariyle yoğun bakımdaki hasta sayısını, günlük koronavirüs tablosundan çıkarma kararı almış.

    rusya'da vaka sayıları çok yüksek. iş güç durdu tabii. havaların ısınmasıyla birlikte önce muğla, aydın, antalya gibi yerlere seyahat yasağını kaldırdılar. rusya'dan, almanyadan turist dilendiler. bütün otelleri açtılar.

    üretim, istihdam zaten olmadığı için beyaz mavi yaka demeden milyonlarca işçinin sırtından aldıkları vergiler kesildiği için ilk çare turizmi açarak sıcak para akışının önünü açtılar.

    milletin aklına virüs mirüs kalmadı algısını iyice yerleştirdiler. seyahat yasakları kalktı, cafe bar vs yerler tamamen aktif şu an. sosyal mesafe falan yalan. kimse uygulamıyor.

    euro 8.20 tl an itibariyle. 1 adet maske veremedi bu devlet halka. 1 tl yardım alamayan milyonlarca insan var. ekonomi hiç olmadığı kadar kötü. zengin fakir arasındaki uçurum çığ gibi büyüyor. markete gitmeye korkuyor artık insanlar.

    1 kilo peynir 40-50 lira olmuş. 1 teneke ayçiçek yağo 45 lira. tereyağı 60 lira. biber 13 lira. içeri adım attığın an 100 liralık oluyorsun.

    kendi sektörümde de (enerji, petrol) işler durmuş vaziyette. büyük endüstriyel projeler yok. ben iş hayatım boyunca ilk defa bu kadar evde kaldım. sürekli ülke ülke, şehir şehir geziyordum. birsürü iş vardı. yabancılar ülkeye yatırım yapmıyorlar. iş de olmuyor hal böyle olunca.

    kısa çalışma ödeneği çıkardılar. aylardır doğru düzgün maaş alamıyoruz. işe de gidemiyoruz. kısa çalışma ödeneği süresince, işverenler personelin iş akdini tek taraflı feshi yapamıyorlar. ödenek süreci bittiği zaman, çoğu şirket zorunlu olarak personel çıkartıcak. 4 aydan beri kısa çalışma ödeneği alan bir işçi, işsizlik maaşından 4 ay faydalanamaycak. bunları hiç düşünen yok.

    günlük 1 dolara çalışan vietnamlı, tayvanlı çocuklar gibi olur sonumuz. git gide ülke olarak kötüye gidiyoruz. 2008-2010'a kadar sıcak para akışı deli gibi varken kasayı doldurmayan, zaten fakir fukara olan halka günde on kere 10 tl için sms spami gönderen devlet, 1 maske dahi vermedi.

    yayında ve yapımda emeği geçenlerin allah belasını versin. durum çok kötü. hadi biz iyi kötü ev araba vs aldık. bizden sonra gelecek nesil bırak evi arabayı, telefon dahi alamayacak. elin amerikalısının 1.000 birim paraya aldığı telefon bizde neden 14000 birim para.

    ama yok, ayasofyayı açtık, almanya kıskanıyor. hilafet falan filan.

    fuck the universe
13994 entry daha
hesabın var mı? giriş yap