1 entry daha
  • gittim bizzat yerinde gördüm.. çevresindeki çokkatlı oteller, alışveriş merkezleri, plazalara karşın varşova'ya adımımı atar atmaz ilk dikkatimi çeken binaydı, tam adıyla "kültür ve bilim sarayı".. olağanüstü görkemli bir yapı.. bakmaya doyamadım desem yeridir.. gece aydınlatmaları, ışıklandırması da çok güzel..

    içine de girdim ancak çok tatmin edici sergiler yoktu. bir fotoğraf sergisi, bir de interaktif bilim-teknoloji sergisi vardı. geri kalanları ben kaçırmış da olabilirim. binanın tepesine çıkıp varşova'yı tepeden görmek için çok fazla para istiyorlardı, üstelik yanınızda çantanızı çıkaramıyorsunuz. mutlaka girişteki dolaplara bırakmanız gerek. ona da emanet parası eklenince "yok arkadaş, kalsın" deyip geri dönmek farzdır.. o kadar yüksekten olmasa da plac zamkowy'deki çan kulesine de çıkarsanız, harika bir varşova manzarasıyla zaten karşılaşırsınız. kültür sarayı'nda o kadar para bayılmaya değmez bence.

    çevresindeki gökdelenler, içinin verimli kullanılmaması dışında aslında binaya yapılan başka bir haksızlık da önündeki bahçeye kocaman bir çadır kurup üstüne de "girls night show" yazdırmalarıdır. çadıra girmedim. kültür sarayının önünde artık insanlar nasıl bir kültür alışverişinde bulunuyorlar bilmiyorum!

    polonyalılar, istedikleri kadar binayı gölge altında bırakmaya çalışsınlar.. varşova'dan aklımda kalan şey, çok afedersiniz boktan marriott gökdeleni değil, şahane mimarisiyle palac kultury i nauki'dir. yapanların, yaptıranların ellerine sağlıktır.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap