4 entry daha
  • trenlerin altin caginda "hocam 88mil basar mi bu tren basarsa gelecege gidecegim" caginda yani 1871 de yapilmistir grand central terminal veya halk arasinda bilinen adiyla grand central station.. adindan kelli cidden devasa bir terminaldir.. hani bizde yapilsa tamamen "atatürk garı" olarak anilabilecek ebatlarda kocaman..

    amerikan filmlerinin de gazıyla dünyanin en ünlü tren istasyonlarindan biridir.. ama bunu kesinlikle haketmistir kanımca. 90larin ortalarinda gecirdigi cok basarili bir restorasyon ile icine girer girmez sizi 1920lere,1930lara goturu verir.. 1 numarali halk düsmani gibi hissedersiniz kendinizi, fotr sapkaniz ve pardesünüzün olmamasinin yegane nedeni etrafinizdaki kosusturmacadir.

    gerci bu tüm tren istasyonlarinda vardir. yani ucaklarin revaca cikmasi ile unutulan tüm tren istasyonlarinda garip bir hissiyat yüklüdür. haydarpasa dahil.. velhasil uzun vedalasmalara gebe tren istasyonlarina o vedaların kokusu sinmistir bir sekilde.. bana kimse gelip de insanların ölüp de kayboldukları tirivirisini yapmasin arkadas.. duruor işte enercileri yasadiklari mekanda (kayip kita mu dan bahsetmeden evvel bu entirimi sonlandirmak isterim)
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap