110 entry daha
  • geçtiğimiz perşembe aptülika'nın canlı yayınına konuk oldular. murat, ılgın ve bir kişi daha konuktu (özür dilerim, ismini not alamadığım için.)

    toprak şarkısını hrant dink'in anısına yazdıklarını belirttiler.

    ruhların büyük göçü albüm kapağındaki 3 el grubun üç albümünü sembolize ediyormuş. ke (kapalı yumruk), divan ve ruhların büyük göçü (duyuları çok daha açık.)
    albümün kapak tasarımını murat'ın yeğeni yapmış.

    grubun ilk albümünün formatı ceplerindeymiş. ancak grup olarak gelişime/değişime açık oldukları için onu tekrar etmek istemedikleri için albümler "farklı" olmuş. ılgın, "eğer ilk albümün aynısını yapacaksanız diye zorlayan bir şirkete bağlı olsaydık belki yapardık" dedi, mesela.

    ılgın, 13-14 yaşlarında rock-metal şarkıları kemanla çalıyormuş. soner'in desteğiyle knight errant'ta kemanın olmasına karar verilmiş, soner'den çok destek aldığını söyledi ılgın.

    uluer emre'nin anafor ve rüzgar şarkılarında "nağme" yapması öyle planlanan bir şey değilmiş, uluer emre tasavvufa ilgi duyduğu için normal olduğunu da belirttiler.

    izleyenlerden biri "keman daha az kullanılıyor" diye bir soru sordu, ılgın öyle olmadığını söyledi. divan'da kemanın çok önde olduğunu söyledi: bu albümde de iki kez üst üste keman kayıtları yaptığını, viyola çaldığını da belirtti.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap