7 entry daha
  • benim en sevdiğim yönü ebatı, garip gelebilir ama heybetli görünmesine rağmen velar'dan bir tık küçük, macan dan bir tık ,bmw x3 ten (yeni) yarım tık büyük.

    her ne kadar jlr üretimi ve 4x4 olsa da bu aracın değil ki discovery sport, düzeyinde evoque kadar bile outdoor (4x4) kapasitesi yok. buradan kıstıklarını sedan araç ayarında yol tutuş sağlayarak kapatmışlar. zaten pazarlama mottoları da "sedan konforunda sürülen suv" olması. böylelikle land rover portföyündeki araçlarla (tümünde gelişmiş outdoor kapasitesi olan) rekabet etmek yerine diğer markaların premium suvlarıyla rekabet etmesi sağlanmış.

    kendi deneyimimle; sınıf ve fiyat farkı olsa da, tiguan'ın (4x2) buna göre yol sürüş konforu daha düşük. şöyle anlatayım, arazi kapasitesi olmayan tiguan yolda suv gibi hissettirken (olumsuz anlamda) f-pace 4x4 olmasına rağmen daha sedan gibi hissettiriyor.

    2.0 dizel motorunun yakıt tüketimi şehir içinde (ortalama 30 km sürat) 9 litrenin altında. ağırlığı ve sürekli (dinamik) 4x4 olması göz önüne alınınca uygun gibi.

    son olarak en sevdiğim yönü, ki araç tercihimdeki temel kriterdir, 1 iken 3 görünmesi. yani olduğundan pahalıymış imajı veriyor.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap