4 entry daha
  • filmle ilgili bir detay bilgi; yapım yılı 1981 olmasına rağmen, olaylar 1985'te geçiyor zira kampın rehberi ölümlerden sonra (ilk filmdeki ölümleri kast ediyor) 5 yıldır buraya ilk kez gelen biziz diyor.

    serinin başkarakteri jason'ın sahne aldığı film. annesinden bayrağı devralıyor ve cinayetlere başlıyor. ilk filmde anne oğlunun intikamını alıyordu, bu filmde oğlu annesinin.

    soğuk açılıştan* sonra film kamp ateşinin başındaki gençler ile açılıyor. gençler toplanmıştır ve jason hakkında efsane anlatılır. korku filmlerinde meşhurdur, ateş başında toplanan gençlerin korku hikayeleri anlatmaları. asıl korkunç olanıysa, efsane diye anlattıkları doğrudur ve jason gerçekten de hikayede anlatılan her şeyi gerçekleştirmiştir.

    üç aşağı beş yukarı ilk film ayarındadır. yine kampa gençler gelir ve öldürülür. yine ölümlerin olduğu gece yağmur başlar. yine önce daha günahkarlar ölür. hafif kaşar kızlar, amsalak erkekler... seks yapanları cezalandırır katil, o yıllardaki her teen slasher filmleri gibi.

    artık bütçe yetersizliğinden midir yoksa yönetmen beceriksizliğinden mi bilinmez, jason bu filmde pespaye gibidir. ufak tefek çelimsiz elinde tırmık, gayet de öldürülebilir durmaktadır. kafasında urganla bağladığı beyaz bez vardır. haneke'nin funny games filmindeki gibi. seri katil karizması henüz yoktur. bu haliyle de gençleri doğramıştır o ayrı.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap