3 entry daha
  • 'zeki babunlar' hem gusto sahibi (bkz: #3023917) hem de aydınlanmacı ve eğitimci karakterli (bkz: #7795394) olup, bu kitabın yazılmasına sebebiyet verdiler. ancak zeki babunlar sanıldığından daha zeki olduklarından bu kitabı hala yazmaktalar, hala da kapalı gişe seyretmekteyiz (biz?).

    seyretmekten söz açılmışken, tarafsızlık ile taraflılık arasında gidip gelirken analiz yapmayı unutan polemik-kafalarımız için azıcık da olsa sarsıntılı bir açılışı olan, şu alıntıyı (bkz: spoiler) yapmadan geçemiyciim:

    "evet dostlarım, türkler çok sayıda ermeni'yi katlettiklerinde ne kadar öfkelendiğinizi hatırlayın, bu tür şeylerin olmadığı, protestan, ilerici bir ülkede yaşadığınız için tanrı'ya nasıl şükran duyduğunuzu -sizin yaşadığınız yerde böyle şeyler olamazdı, çünkü erkekler daha büyük şapkalar giyiyor ve her gün 8.23'te kente iniyorlardı. ve sonra bir an için artık kabullendiğiniz birkaç dehşet üzerinde düşünün; temel insan haklarına karşı sizin adınıza işlenmiş (ya da bizzat kendi ellerinizle işlediğiniz) haksızlıklar; küçük kızınızı haberler kuşağında haftada iki kere izlettirdiğiniz canavarlıklar- üstelik de o bunları bayağı ve sıkıcı bulurken. bundan yirmi yıl sonra, torunlarınız televizyonlarını gladyatör oyunları seyretmek için açıyor olacaklar ve bunlar gına getirmeye başlayınca, renkli olarak, ordu'nun vicdani retçileri veya honduras karşıtı faaliyetlerinden dolayı yetmiş bin şüpheliyi, tegucigalpa'da toplu çarmıha germeleri ya da canlı canlı derilerini yüzmeleri ekrana gelecek." (maymun ve öz, s. 114, süreyya evren çevirisiyle, ithaki.)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap