• - haritalar her zamanki gibi çok problemli. zoom özelliği yetersiz ve ara zoom'lar az. yani en tepeden bakınca zoom yaptığınızda bir anda çok fazla zoom yapıyor. ayrıca sadece o anda olduğunuz bölgeye zoom yapabiliyorsunuz. haritanın diğer kısımlarını yakından görmek imkansız, oraya kadar gitmeniz lazım.

    - kullanılmış kamyon durakları, yani sarı tabelanın üzerine kırmızı fontla yazılan büyük "d" harfli olanlar işe yaramıyor hala. zaten bir iki nakliye daha yapıp sıfır kamyon alacakken, ne diye durup dururken kullanılmış kamyon alayım?

    - trafik artırılmış ve bahsedildiği üzere kurallar netleşmiş. yukarıda polis göstergesi var ve yavaş yavaş doluyor. mesela kırmızı ışıkta geçtiğinizde bir anda hepsi doluyor ve etrafta polis varsa çat diye yakalıyor. ama ters yönden gittiğinizde aşama aşama artıyor, tekrar düz yola dönünce duruyor. kırmızı yıldızlı gösterge dolduğunda, sağda veya solda polis arabası görürseniz, beklemeniz lazım bir süre. kırmızı çubuk sıfır olana kadar bekleyip öyle geçin yanından. ama polisin dibine gelene kadar fark etmiyor. tam polis arabasının arkasında durup bekleyebilirsiniz.

    - başlangıç seçeneklerindeki "easy-medium-hard" özellikleri çok kısıtlı sunulmuş. easy'de kamyonun kasasını tam olarak yerleştirmeniz gerekmiyor. ama medium ve hard'da gerekiyor. halbuki, ben hem hard modunda oynamak, hem de kasayı düz yerleştirmek için uğraşmamak istiyorum, olmuyor.

    - yumurta taşımak yine en çok para getiren şey. bu dengeyi biraz tutturmaları lazım, yani oyuna atraksiyon gelmesi için. mesela tesadüfen grayder nakliyesi karşımıza çıksa ve yumurtadan daha pahalı olsa, biraz da değişik bir şey taşısak. ama olmuyor, mecburen zabart's food senin, mc food plant benim yumurta getirip götürüyoruz.

    - "double" konteynır olayı artırılmış. birçok firmada double bulunuyor ve tek konteynır taşımak anlamsız hale geliyor. aynı yolu 40 dk gidip 100 bin dolar alacağıma, double konteynır alıp 200 bin dolar alıyorum. halbuki bunlar daha dengeli olabilirdi. çünkü double alınca yumurtalara verilen hasar artabiliyor. tek konteynır 150 bin, çift konteynır 180 bin gibi bir fark olsa, o zaman ikilemde kalabilirdik hangisini alsak diye. yani neticede bütün oyun double konteynır ile yumurta taşımakla geçiyor, yoksa hiç uğraştığınıza değmiyor.

    - şehirler daha detaylı ve güzel. ama yolların dizaynı biraz saçma olmuş. mesela firmanın garajına mal almak için giriyorsunuz. kapısından girdiğiniz o yol da tek yön. ama konteynır ters taraftaysa, garajın içinde hareket ettiğiniz ve yolda olmadığınız halde kırmızı polis çubuğu artmaya başlıyor. hatta kapının girişinde trafik lambaları varsa, garajın içinde hareket ederken trafik lambalarının hizasından geçtiğinizde saçmasapan bir şekilde kırmızı ışıkta geçtin muamelesi yaparak en yüksek dereceye getiriyor çubuğu. o zaman da iki saat beklemek zorundasınız kırmızı renk kaybolana kadar.

    - yanınızdan geçen arabalar gerizekalıca hareket ediyor. kırmızı ışıkta duruken, bir yerden dönerken filan pat diye arkadan çarpıyorlar, yumurtalar kırılıyor.

    - benim bilgisayardan mı kaynaklanıyor bilmem, birden hata veriyor oyun. save etmeniz lazım sıklıkla, yoksa saatlerce oynadığınız kısım gidiyor.

    - en kötü tarafı, doğrudan haritaya ulaşamıyorsunuz. "n" tuşuna basıp sonra mouse ile "view map" yapmanız gerekiyor, bu çok saçma olmuş.

    - 18 wheels serisinin her şeye rağmen en iyi oyunu.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap