1 entry daha
  • 2005 yılı mahsulu fabian bielinsky tarafından yönetilmiş olan arjantin / fransa / ispanya ortak yapımı film. the aura olarak da bilinir.

    kendi halinde bir taksidermist olan esteban espinosa (ricardo darin) epilepsi hastalığından muzdariptir. fotoğrafik hafızası sebebi ile bir gördüğü ayrıntıyı asla unutmamaktadır. hobi olarak mükemmele yakın suç planları yapmakta ama cesaretsizliği sebebi ile bunları uygulamaya sokamamaktadır. bir gün bir arkadaşı tarafından avlanmak üzere şehir dışına davet edilir, kabul eder. şehir dışında kendisini hayatı boyunca düşlediği fırsatın beklediğinden bihaberdir. olaylar gelişir.

    2000 yılı mahsulu ilk filmi nueve reinas (dokuz kraliçe) ile ses getiren yönetmen bielinsky uzun zamandır beklenen (en azından ben bekliyordum) ikinci filmi (1983 tarihli kısa filmi el espera'yı saymazsak) ile de beklentileri boşa çıkarmadı. ilk filminde olduğu gibi bu filminde de bir suç hikayesi anlatılıyor. ilk filmde baskın öge olarak komediyi kullanan bielinsky bu filmi ile film noir dinamiklerine açıktan açığa göz kırpıyor. (iyi ki de yapıyor) aşırı derecede ağır olan temposuna rağmen film sıkıcılığın kenarından dahi geçmiyor. aksine bu kadar ağır ilerleyen bir tempoda nasıl bu kadar heyecan içinde ekrana kilitlendiğimi şaşkınlıkla gözlemledim. sanırım uzun zamandır bir filmi izlerken bu kadar keyif almamıştım. şiddetle tavsiye edilir.
    film çeşitli uluslararası festivallerde dokuz adet ödül kazanmış.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap