5 entry daha
  • linux'ta, kernel config'den config_hz olarak gelen ve timer interrupt'in frekansini belirleyen sayi. ornegin bu 100 ise, saniyede yuz timer interrupt dolayisiyla 10ms de bir. 1000 ise 1 ms. gibi

    bunu 2.4 de bir yerlerde 100 den 1000 e cekmisler idi. performans ve yan etkiler konusunda cok kaynak var, merak eden acsin okusun. kisaca artilarini ozetlersek:

    - zamani daha ince birimlerle yonetmek (10x daha kesin kernel clock)
    - scheduler'in surecleri daha efektif yonetmesi (11 ms'lik zamani kalan process'in 11 ms de preempt edilmesi, 20 yerine)
    - timer interrupta dayali select gibi sistem cagrilarinin daha hazircevap olmasi.

    genel olarak sistemin latencysini arttirir hizli sistemlerde bunu arttirmak. bir nevi soft overclock gibi bir seydir bu sayiyla oynamak. eksiler olarak, bunu defaultundan n kat fazlaya ayarlarsaniz 32 bitlik veride tick tutan uptime gibi programlarin n kat daha kisa surede yani 497 gun yerine 497/n gunde bir 0'a donmesini, bir de n kat daha fazla interrupt olmasinin getircegi yuku sayabiliriz ama bu sonuncusu dogru durust bir pc niz varsa gecersizdir.

    desktop icin 1000 deneyebilirsiniz. 2.4'ten eski birseyleriniz varsa calismaz bu arttirma zira sadece sayiyi set etmek yetmiyor o source la.

    cok yukseltirseniz, kaybedersiniz*.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap