13 entry daha
  • düşüncelerini beğendiğim ve mantıklı bulduğum herif.

    biraz amerikanvari bir bakış açısı var (sonuçta adamın memleketi) ve kendini yeni akım amerikan kişisel gelişimi dalgasının zıttı şekilde konumlandırarak daha farklı gösteriyor. başlıkta da bu konuda eleştiriler olmuş. fakat son yıllarda türkiye'de de izdüşümü fazlasıyla görülen bu yeni akıma karşıt görüşleri, bana hiç değilse "mutluluk içimizde!" kafasından daha mantıklı ve gerçekçi geliyor. ki bizde bu amerikancı kişisel gelişim işleri, coğrafyanın kader olma haliyle etkileşerek din, kader ve arabesk sevdasının da içine katıldığı tamamen toksik bir hale gelmişken; bu adam en azından hayatta her zaman mutlu olmayı amaçlamamayı, hataların ve zorlukların da işin içinde olduğunu ve her aştığımız engelin ardından yenisinin olacağını ve bunların bizleri daha iyi versiyonlarımıza ulaştırabileceğini, bazen de ulaştıramayacağını ve o zaman da çıkarımlarımızı yapıp, yolumuza devam etmemizi öneriyor.

    kendisinin aktif olarak güncellediği blogu var. üyelik muhabbeti var tabii ki -amerika'da buradan çok ekmek yiyorlar- ama blog yazılarının çoğunluğu herkese açık. yayınladığı son iki kitabı ustalık gerektiren kafaya takmama sanatı ve her şey boktan olarak türkçe'ye çevrildi. models kitabının türkçe çevirisi yok, ki diğer iki kitabını okumasanız da models'i okuyun derim. yine amerikan bakış açısı yoğun da olsa ilişkiler üzerine ilginç çıkarımları var.

    tabii bu adamın klinik psikolog kimliği yok. düşüncelerini biraz bilimsel yayınlardan, biraz da yaşadıklarından da destekleyerek sizlere sunuyor. dolayısıyla, ingilizlerin deyimiyle "take with grain of salt" diyebiliriz. ama en azından size bakmadığınız farklı açılardan bakmaya teşvik edebilir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap