98 entry daha
  • iran sinemasının neden değerli olduğunu ve neden ayda en az bir tane iran filmi izlemem gerektiğini bana hatırlatan bir yapıt.
    filmi izlerken kaçırdığım ayrıntıları filmle ilgili sübjektif yorumları okuduğumda farkedip bazı sahneleri tekrar izledim. gördüğüm en güzel türkçe yorumun linkini aşağıya bırakıyorum öncelikle:
    https://www.gazeteduvar.com.tr/…fazla-kirazin-tadi/ c

    filmin en güçlü yanlarından biri sağlam bir edebi altyapısının olması, anlattığı hikayeler, kullandığı benzetmeler müthiş güçlü. her cümlesinde bir derinlik, bilgelik arayabileceğiniz cinsten.

    hiç bahsedilmeyen bir nokta var; bedii’nin mezarı şerif şehrinin isminin nerden geldiğini sorarkenki tavrında ya da kürt çocuğun askerliğini, dindar afgan gencin inançlarındaki çelişkileri sorgularkenki sarkastik tavırlarında biraz yaşam sevincinin kırıntıları da vardı bence. yani sondaki yaşlı adam gelmeden önce de intihara yüzde yüz hazır olmadığının belirtileri vardı bence.
    bir de kürt asker çocuğu oynayabilecek daha iyi bir oyuncu hayal bile edemiyorum, kusursuz iş çıkarmışlar bu karakterde. sadece çocuğun yüzüne bakarak nasıl saf, temiz, ürkek ve çekingen biri olduğunu anlayabiliyorsunuz.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap