9 entry daha
  • petrodolar döngüsü ya da daha doğrusu dolarizasyon hakkındaki ilk fikirlerim 2000'li yılların başında oluşmuştu. gerçi o zamanlar, petrol ile bağlantı kuramamıştım. ben daha ziyade, yabancı dille eğitim yani ana dilimizin ingilizce ile ikame edilmesi ile paramızın dolar ile ikame edilmesi arasında paralellik kuruyor, bu ikisinin bağlantılı olduğunu düşünüyordum. neyse o vakitlerden beridir, bu konu hakkında her yerde yazı yazarım, genelde insanların bu konuya olan en iyi bakışı dahi "akla yatkın komplo teorisi" kıvamından öte değildi. çoğu kişi saçma buluyor, en nefret ettiğim laflardan biri olan,"kimse söylemiyor, bir sen mi biliyorsun bunu"* gibi ucuz itirazlar ya da neden "bilimsel kaynaklarda böyle bir konu yok" gibi haklı olabilecek itirazlar sonucu susmak zorunda kalıyordum ve sonuçta da konu kapanıyordu.

    öte yandan bugün ise, durum oldukça farklı. artık bu konu hakkında akademik sayılabilecek yazılar da çıkmaya başladı. bunlardan bir tanesi de, dr.bülent gökay ve prof. paul rogers tarafından yazılan ve kısa süre önce piyasaya çıkan "iraq, iran and the end of petrodollar" adlı kitap.

    http://www.informationclearinghouse.info/…13089.htm
    http://www.ideefixe.com/…p?sid=p7wrzduqd8dtl3i0gkyr

    bu kitap, sık sık aldığım ve konu hakkında akademik kaynak rica eden mesajlara da geç bir cevap olsun aynı zamanda.

    son olarak, şu biline ki, bu konu artık basit bir komplo teorisi değildir. akademik ortamlarda dahi tartışılan ve artık iyice ayyuka çıkmış bir konudur.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap