1 entry daha
  • geleceğe yönelik toptan yatırım yapmak isteyenler için ideal bir çerçeve. misal hayatınızdan memnun değil misiniz?..herşey sizi çok mu sıkıyor?. hayatınızdai kimse umrunuzda değil mi?. bastırıyorsunuz parayı zınk diye donduruveriyorlar sizi. demolition man denen gudik aksiyon filmine de konu olmuştu bu durum. sen onca azılı suçluyu ceza olsun diye dondurma ünitesine al sonra adamlar gelecekte çözülünce ortalığı kana bulasınlar. olacak şey değil. cryonics'in amacı ise şu anda varolan teknolojiyle tedavi edilemeyen hastaları gelecekte gelişmiş teknolojiler tedavi eder diyerek ölümcül hastaları dondurmak. yani biz pragmatist değiliz haşa parada pulda değiliz insanlar iyi olsunlar tek diyorlar. yine de bu tedavi etme amaçlı bir yazı tura eylemi aslında bir nevi. yani cryogenicse göre tarih normal seyrinde akacak, teknoloji bu hızla gelişmeye devam edecek, insanlık yine böyle huzurlu mutlu mesut kalacak diye varsayılıyor. bir nevi müneccimlik durumu da var anlayacağınız. geleceği bu kadar net öngörebilen bir bilim dalı daha görülmemiştir sanıyorum.

    hibernasyona getirilen eleştirilerden birisi de uygulanan işleim hücre yapısında kalıcı hasar bırakabileceğine dair. yapılan bazı araştırmalara göre dondurma işlerimden sonra normal bir geri dönüş olmuyor. hücre yapısı içinde bulunan dna adaptasyon geliştirmek gibi bir lükse sahip olsa da hücre yapısında bulunan bazı komponentler bu geri dönüşümden kurtulamayabiliyor. 1962'den beri devam eden araştırmaların kesin bir neticesi alınmış da değil bu hususta. ancak cryogenics oldukça bilim kurgusal duran vaadiyle insanları cezbetmeye devam ediyor ve türkiyeden de şimdiden 16 kişi dondurulma talebinde bulunmuş 2006 itibariyle. bu kişiler kimlerdir merak içindeyim şahsen.

    öngörülemeyen geleceğe dair yapılan bu yatırım insan hayatına ''dur'' denilmesidir bir yerde. zamanı durduramıyorsak o zaman hayatı durdururuz gibi bir anlayış güdülüyor. lakin hayat da devam ediyor. örneğin dondurulacak olan kişilere ait hukuksal durumlarda ne gibi düzenlemeler yapılacağı tamamen muallak şu anda. kamu davası olan, mirasıyla ilgili durumu olan bu kişilerin dondurulma işleminden sonra ne şekilde tanımlanacağı belirsiz. ölü olarak mı resmileştirilecekler yoksa diri mi? yani diyelim ki çok zengin biri var ve dondurulmayı seçiyor. bu kişi mallarını miras payı olarak vasilerine devredecek mi? devretmeyecekse o malları ne yapacak? ya da bu kişiye miras kalırsa o mirası da mı donduracaklar?..henüz bunlar cevapsız. neden?..çünkü bu uygulama yaygın değil ve bir nevi uzay seyahatleri gibi sadece ütopik olarak algılanıyor. ama cryonics bir gerçek.

    kurtuluş olsun diye dondurulmaksa bir çözüm olmayacaktır kanımca. tekrar seni çözdükten sonra geleceğin dünyada seni neler bekler ve sen yüzde yüz yabancı olacağın bu dünyaya adapte olabilir misin?. hadi diyelim adapte oldun bu geleceğin dünya sanıldığı gibi üstün bir teknolojiye sahip refah ve huzur dolu bir ortam mı olur yoksa einstein'ın meşhur lafında olduğu gibi taşla sopayla dördüncü dünya savaşına hazırlanan bir yere de doğarsın orası bilinmez.

    post apokaliptik pesimist habercilik fütursuzca sundu.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap