8 entry daha
  • güvenli gibi görünen ama yanıltıcı düşünceyi simgeler. aynı zamanda, tamamıyla bize çok küçük ve çok dar gelmeye başlayan yapılar ve boyutlarla ilgilidir. bu durumdan inançlarımız ve yaşam prensiplerimiz olduğu kadar, profesyonel ve maddi anlamda güvenlik anlayışımız da etkilenebilir. dahası, kişisel arkadaşlıklarımıza ve diğer ortaklıklara da tesir edebilir. her durumda, kule bize tatmin edici bir güvenlik sınırı, hatta emniyet duygusu sağlamakta olan bir kavram anlamına gelir. fakat bu artık bize küçük gelmektedir.

    eski kavramlar genellikle şaşırtıcı deneyimlerle, hatta bazen de gerçek ilham kıvılcımlarıyla yıkılırlar. bu aynı zamanda bizim varsayılan güvenlik temelimizle ilgili olduğu için, genellikle bu ani değişiklikler önce yıkım olarak deneyimlenirler. ancak ilk şok atlatıldıktan sonra, eski safralardan kurtulmuş olmanın rahatlığını hissederiz.bu kart; öfke, cinsellik ve vahşi gücün gezegeni olan mars yönetir. kule, kendimizi çok emin gördüğümüz bir yere kapattığımıza, kendi kabuğumuza çekildiğimize işaret eder. ancak güvenli zannettiğimiz bu yerde, inançlarımızın veya özel ilişkilerimiz var olan durumu değiştiren, yıkan bu tür olaylar ilk anda genelikle şaşkınlık uyandırır ancak farkına varıldığında, zihnimiz aydınlanır. alışa gelen durumu sarstığı, değiştirdiği için bu tür ani değişiklikler önceleri felaketmiş gibi algılansa da gerçekte yükten kurtuluşun verdiği bir rahatlama ardından gelir. ansızın gerçekleşen bu aydınlanma içinde bulunduğunuz ruh halinden kaynaklanabileceği gibi dışarıdan da gelebilir. tarotta kule kartı düşünce tarzınızın değişimine neden olacak deneyimler ve bu deneyimlerin getirdiği şaşkınlığın etkisi sürmekle beraber bu kart, size önünüzde yeni olanakların bulunduğunu haber verir. yapılması gereken, riskleri göze alarak mücadeleye atılmaktır. önceleri kayıplar söz konusu olabilir ama kaybedeceklerini daha sonra fazlasıyla geri alacağınıza işaret eder.

    tarotta kule kartı düz açılırsa: 1- ani bir felaket, yıkım devam eden yaşam tarzında değişiklik, beklenmeyen durum değişikliklerdir. 2- kötü bir dönem, kriz zamanı, yıkım, olayların içinde olsun ya da olmasın herkesin acı çekmesidir. 3- para kaybı, iflas, istikrarsızlık, para, mal ve güven kaybı, iflastır. 4- eski inançlarda değişiklik, bencillikten sıyrılmanın ardından gelecek aydınlıktır.

    tarotta kule kartı ters açılırsa: 1- önlenebilecekken felakete kayıtsız kalmaktır. 2- suçsuz yere sürekli acı çekme, mahkumiyettir. 3- yeni görüşlere açık ve eğilimli olmaktır. 4- insanların güvenini kazanmak ve özgürlüğe ulaşmak için büyük fedakarlıklar yapmaktır.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap