6 entry daha
  • hüseyin üzmez'in necip fazıl kısakürek'in yazılarından gaz alıp suikast düzenlediği gazeteci yazar. suikast sırasında 17 yaşında imiş hüseyin üzmez. özellikle bir röportajda hüseyin üzmez'in şu sözleri dikkat çekici:

    "sonra ahmet emin hapishaneye ziyaretime geldi. bana birtakım kitaplar getirdi: “bunları oku, senin ölçülerine göre ölümü hak etmişsem, islam’a bir şey söylemişsem kanım katlim sana helal olsun” dedi. okudum, hiçbir şey bulamadım. ben de öyle yazardım. islam’a değil, birtakım üçkağıtçılara saldırmış." http://www.aksam.com.tr/…28521,104&tarih=25.02.2006

    işte okumadan, anlamadan, düşünmeden din düşmanı, dönme diye silaha sarılıp adam vuracak kadar gözü dönen birinin gözünün dönmesinin nasıl bir manipulasyona ve iftira kampanyasına dayandığının ifadeleridir bunlar. eğer hırant dink o suikastte ölmeyip de hapishanedeki ogün samast'ı ziyaret edip konuşsaydı ogün samast da yıllar sonra benzer lafları ederdi belki. bu çocuklar (o zaman için hüseyin üzmez de çocuk) bir kısım tahrikler, iftiralar ve hedef göstermeler ile katil adayı ya da katil haline geliyorlar maalesef.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap