1 entry daha
  • türkçe karşılığı için sözlükte anket açılabilecek yegane kelimedir.
    çünkü dünyada bile tam anlamı belli değildir.

    ingilizce konuşurken yapılmış en büyük salaklık üstadlarından biri olarak (bkz: #8357032) yılmadım, daralmadım ve hatta hiç bir masraftan çekinmedim gittim buldum.

    ahanda! webster diyor ki "unmitigated effrontery or impudence"
    yani diyor ki(bkz: helluri hazretleri)

    şaka bir yana... bu şöyle örneklerle anlatılabilir.

    1. anasını babasını 165 yerinden bıçaklayarak öldürmüş bir şahıs mahkemede...
    - hakim bey; vicdanınıza hitab etmek istiyorum.. sizi merhamete davet ediyorum... lütfen hakkımda karar vermeden önce bir tek şeyi unutmayın ki ben anasız babasız bir yetimim.
    diyebilendir.

    2. eşşek kadar geniş park alanında park etmeye çalışırken sırf beceriksizliğinden geri geri gelip duran arabınıza çarpıp farı dötü dağıttıktan sonra inip.. sen arkadan vurdun kusurlusun " diyebilendir.

    3. finalde yanınıza oturup yalvar yakar cevapları soran.. sonra sizle beraber düşük not alınca gelip "len hıyar neden çalışmadın adam gibi" diyebilendir.

    4. hiper marketlerin özürlü vatandaşlar için ayırdığı park yerine park edip..sonra görevlilerle tartışıp.. iş polise intikal edince
    özrünüz nedir diye sorulduğunda.. "hemoroidim var benim" diyebilendir.

    5. migros ta 5 parça ve aşağısı gibi hızlı kasalara 165 şişe değişik meşrubatla girip sonra da "e içeceeeeek" diyebilendir.

    6. evlere gündelikçi olarak temizliğe gidip kocca flat tv yi yakıp, canım elbiseyi ütüde unutup, perdeyi yırtıp, son model elektrik süpürgesini çarpa çarpa kırıp vs. vs. akşam giderken " hanımım/beyim haftaya 10 ytl zamlıyım haberin olsun" diyebilendir.

    gerisini siz doldurun diyecem ama... şimdiden sesinizi duyar gibi oluyorum :p

    hakkaten nedir abi bu chutzpah... ?
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap