4 entry daha
  • pembe hayat derneği'nin son günlerde ankara'da yoğunlaşan şiddet eylemleri karşısında basın açıklaması:

    basına ve kamuoyuna;

    yaşam hakkimiz engellenemez!!!

    son birkaç haftadır travesti ve transseksüellere yönelik saldırılar hakkında 17 ve 18 ocak 2007 tarihlerinde pembe hayat lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transseksüel dayanışma derneği basın açıklamaları yapılmış, kamuoyu bilgilendirilmiş ve yetkililer göreve çağrılmıştı. ancak ne yazık ki saldırılar hız kesmeden, üstelik yoğunlaşarak sürüyor hala. 18 ocak 2007 perşembe akşamı, yani dün akşam travesti ve transseksüellere hizmet veren bir kuaför salonu saldırıya uğradı. ciddi bir maddi zararın meydana geldiği saldırıda salonda çalışan kişilerden birisi yaralandı. bu saldırılar biz travesti ve transseksüellere hiçbir yaşam alanı bırakılmayacağının habercisi.

    üç hafta önce toplumsal yaşamdan dışlandığımız için zorunlu seks işçiliği yapmak zorunda kalan bizlerin çalıştıkları sokaklarda başlayan saldırılar önceki gün (17 ocak 2007) evlerimize ve dün de sosyalleşme alanlarımızdan olan bir kuaför salonuna uzandı. nasıl ulaştıklarını bilmediğimiz cep telefonlarımızı arayan kişiler, saldırıları sona erdirmek için kişi başına 5.000 ytl vermezsek hiçbirimizin yaşamasına, hatta sokağa çıkmasına bile izin vermeyeceklerini söyleyerek bizleri tehdit ediyorlar.

    saldırıların failleri hakkında birçok bilgi ve belge kolluk güçleri ve adli makamların elinde bulunmakta. yazık ki bu saldırılar karşısındaki yetkililerin yeterince ilgi göstermemesi saldırıların pervasızlaşmasına ve diğer kentlere de sıçramasına zemin hazırlıyor. yine dün akşam istanbul kartal'da travesti ve transseksüel arkadaşlarımız satırlı-sopalı bir grubun saldırısına uğradı. nisan ayında ankara eryaman'daki saldırılar da kısa sürede birçok kente yayılmıştı. yerel yetkililerin bu anlamda daha geniş bir ölçekte sorumluluk taşıdıklarının bilincinde olmaları gerekmektedir.

    taravetsi ve transseksüel hakları insan haklarıdır. artık hakaret, taciz, tecavüz, ölüm korkusu, şantaj, dayak ve gasp ile yaşamak istemiyoruz. salt insan olmamız dolayısıyla doğuştan sahip olduğumuz haklarımıza sahip çıkmaya kararlıyız. bugün en temel hakkımız olan yaşam hakkımız başta olmak üzere tüm haklarımıza sahip çıkmak, saldırıları protesto etmek, yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye çağırmak ve yaşanan hak ihlalleri karşısında sessiz kalmayacağımızı ilan etmek üzere 1 günlük açlık grevi yapmak üzere bir araya geldik. yaşadığımız ihlaller sona ermedikçe eylemlerimiz devam edecektir. bu süreçte insan haklarına duyarlı tüm kişi ve kuruluşları dayanışmaya davet ediyoruz.

    travesti ve transseksüel cinayetleri politik cinayetlerdir, katili biliyoruz!
    travesti ve transseksüeller vardır, alışın!
    değişmesi gereken bizler değil, toplumun önyargılarıdır!

    ankarali travesti ve transseksüeller

    destekleyen örgütler:

    pembe hayat lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transseksüel dayanışma derneği
    kaos gey ve lezbiyen kültürel araştırmalar ve dayanışma derneği
    lambdaistanbul lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüel dayanışma derneği

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    son dakika edit'i

    yaşam hakkina saldiranlara lanet!!!

    ankaralı travesti ve transeksüeller olarak son birkaç haftadır yaşam hakkımıza yönelik saldırıları yetkililere ve kamuoyuna duyurmaya dönük eylemler yaptığımız bir dönemde, gazeteci-yazar hrant dink’in alçakça bir saldırıyla öldürülmüş olduğunu öğrendik.

    hakaret, taciz, tecavüz, ölüm korkusu, şantaj, dayak ve gasp ile yaşamak istemediğimizden, bugün en temel hakkımız olan yaşam hakkımız başta olmak üzere tüm haklarımıza sahip çıkmak, saldırıları protesto etmek, yetkilileri sorumlulukları nı yerine getirmeye çağırmak ve yaşanan hak ihlalleri karşısında sessiz kalmayacağımızı ilan etmek üzere 1 günlük açlık grevi yapmayı, hrant dink’in alçakça öldürülmesinden dolayı ertelediğimizi ilan ederiz.

    travesti ve transeksüel cinayetleri politik cinayetlerdir, katili biliyoruz!

    pembe hayat lgbtt dayanışma derneği

    destekleyen örgütler:

    kaos gey ve lezbiyen kültürel araştırmalar ve dayanışma derneği
    lambdaistanbul lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel dayanışma derneği

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap