6 entry daha
  • türkiyedeki distribütöründen bu hafta satın aldığım öğütücü. henüz yeni parti teslim edilmediği için beklemekteyiz, bu hafta gelecektir. kullandıktan sonra burayı muhakkak güncelleyeceğim, fikirleri belirteceğim.

    şimdi öncelikle fiyatı gerçekten bence de pahalı. yani bu tabi subjektif bir yorum değil, dünyanın her yerinde 230 euro çok paradır. hele ki piyasada muadil ürünler 30 eurodan başlıyorsa bunun 7 katı hiç de az değil. ve instagramdan takip ettiğim kadarıyla görüyorum ki dünyanın her yerinde kullanılıyor bu değirmen. kullananlar da oldukça mutlu. ilk etapta nasıl olabilir, kesin bir lobisi var sağa sola para yediriyorlar çok iyi reklam yapıyorlar falan derken bağımsız araştırmalarda da socratic coffee gibi ek 43 ile benzer performansı olduğunu görünce çok şaşırdım.

    yaklaşık 8 yıldır hario mini mill kullanıyorum. son zamanlarda seramik burr iyice aşındığı için işini düzgün yapamıyor. bide tabi devasa mil boşluğu var. ama yine de kahveyi taze taze öğütmenin tadı çok farklı. tabi biraz da demleme yöntemi ve damak tadıyla da ilgili. kimisinin damağı gelişmiş oluyor, bir tık ötesini arayabiliyor.

    benim bu ürünü alırkenki motivasyonum da şu oldu; evet pahalı, ama sonuçta ömürlük bir eşya. ayrıca bir ayakkabıya bile 500 - 800 lira verebiliyoruz bazen. ve birkaç sene giydikten sonra çöpe atıyoruz(hatta atmaya kıyamayıp çöpün yanına bırakıyoruz :). bir diğer yandan da mukayese edildiği mk 43'ün fiyatı yaklaşık 20 bin lira. bakalım, deneyelim, göreceğiz.

    edit: mal güzel, mal iyi. tatta fark hissediliyor.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap