9 entry daha
  • temelinde fenotipik ayrima dayan, sistematik $ekilde soy agaci olusturma ve e$ secme .(bkz: hiyerar$i) . bunu ineklerde uyguladigimizda sut verimini, sutun alinimini bizim icin daha uygun ozellikleri erkek bireyden* seceriz. ba$ta dedik ya di$ gorunume dayali insanlar tarafindan belirlenen suni bir sistemdir. insan topluluklarinda dusunuldugunde daha en ba$indan "iyi olan ozellikler" konusunda tartismaya acik hale gelir.
    yonetici sinif gibi bir kavrama gebedir ki akillara zarardir. toplumsal kararlarda genetik yapi, belki soz edilebilir bir olgu olabilir ama insan hayati uzerine kararlardan bahsedildiginde tek ba$ina kesinlikle yetersizdir. kisinin edinilmis tecrubeleri, sinifsal farkliliklara karsi 1-0 eksik ba$lar maca. genetik ayrim konusunda guzel bir film icin (bkz: gattaca).
    ya$adigimiz toplumda kastla$ma ce$itli konularda olabilir. para, politik, dini, kulturel, ırksal siniflandirmalar insanlari kosullar geregi ayirir. istisnalar kaideyi bozmasada alevi kendi icinde kiz alip vererir cerkez de kendi icinde. varilan yerde ortak noktalardan birle$tirici unsurlardan uzaklasilir. kutuplasmalar, birbirinden bagimsiz alt kulturler meydana gelir.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap