6 entry daha
  • vaktiyle sibel alas ile yapilmis bir roportaj okuyorum, vaktiyle derken ama bayagi zaman once. sanirim fem albumunun ciktigi zamanlar. magazinel olmak istemem ama adam albumu ciktiginda sibel hanim evli bir beyle beraberdi sanirim, fem albumu ciktiginda, bu roportaj yapildiginda ise o kisi esinden ayrilmis ve sibel hanim kendisiyle mutlu mesut bir hayat yasamaya baslamisti. roportaj bunlardan, mutlulugundan, ask yuvasindan bahsediyordu, benim de aklimda kalmis iste. neyse, roportajin bir yerinde sibel hanim diyordu ki "bizim ev yerden isitmali, devamli yerde yuvarlaniyorum, yerde gobegimin ustunde yatiyorum" gibi bir sey. ben de iste o zaman demistim ki kendime "allah allah, yerden isitma mi, o nasil ola ki?"

    yani o yasima kadar sobaydi, katalitikti, envai cesit kaloriferdi gordugum isitma sistemi olarak. bunlarla ilgili sorunum da evin bir kosesinde durmalari olmustur hep. ben kedigiller gibi sicaklik kaynagina yakin olmak isterim, boyle dibine gireyim mayisayim isterim. ama kalorifer dedigin mesela pencere dibinde oluyor, onune baska bir seyler geliyor, dibine bir minder atip da sirtini dayamak her zaman mumkun olmuyor. iste yerden isitma gibi bir sistemden sibel alas sayesinde haberdar olunca buyuk bir ozlemle yanip tutusmaya basladim -ah, kis gunu sicacik yerlerde yuvarlanmak!

    derken surpriz bir sekilde yerden isitmali bir eve dustugumu, yaz sicaklarinda bile buz gibi ayaklari olan biri olarak evde tarifi imkansiz bir mutlulukla dolandigimi ifade edeyim. bazi yerler var, sanirim boru oralardan geciyor, daha bir sicak oluyor, disaridan usuyerek gelince hemen gidip ayaklari oraya basmak cok guzel oluyor. ama nedense "bir yerden isitmali evim olsa" hayallerimdeki gibi yerlerde yuvarlanmisligim yok henuz. muhendis olmadigim icin bir isitma sistemi olarak alternatiflere nazaran ne kadar verimli oldugunu hesaplayamam, ama itiraf etmeliyim ki ayni sicak su dolasimi prensibi ile calisan kalorifere gore daha fazla israfi varmis gibi (daha az verimliymis gibi) bir hissim var. o yuzden ayaklarim mutlu ama ben huzursuzum. bilmiyorum bilemiyorum.
132 entry daha
hesabın var mı? giriş yap