4 entry daha
  • ilk okudugumdan bu yana, seneler sonra durup durup hatirladigim ve zekasindan, icerdigi yaraticiliktan hayranlikla bahsettigim bilimkurgu kitaplarinin sayisi azdir. bu kitap yer yer gercekten nefes kesen vahsi bir yaraticiligin urunu.

    turkiye'de ayrıntı yayınları'ndan ilk kez ümit altuğ cevirisiyle 1993 yilinda yayinlanan kitabin orjinal basim tarihi 1982.

    icindeki her hikaye muthis degil, ancak ozellikle iki tanesi var ki aklimdan hic cikmaz:

    having a wonderful time - harika vakit geçiriyoruz---------- patronlar işten atmaya karar verdikleri calisanlari ultra her sey dahil bedava tatil bahanesiyle uzak bir adaya gonderir ve bir daha da geri getirmez. adadakiler duruma uyandiginda artik cok gec olmustur. issizlik meselesine kapitalist sistemin cilgin bir cozumunu konu alan bu hikaye kisa, vurucu ve nefistir.

    the intensive care unit - yoğun bakım birimi ----------- her seyin ama her seyin (egitim, is hayati, evlilik, seks, saglik vs) ekranlar araciligi ile yasandigi, insanlarin asla ama asla yuzyuze ve ayni ortamda bir araya gelmedigi bir gelecekte, anne baba ve iki cocuktan olusan bir aile kurallari hice sayip ayni evde bulusmaya karar verir. sonuc "sevgi dolu" bir kan banyosu olacaktir. fiziksel etkilesimin sifirlanip tamamen sanal iletisime gecilen bu virus gunlerinde durup durup hatirladigim ve guldugum bir hikayedir bu.

    kitap turkceye yakın geleceğin mitosları adiyla cevrilmistir. gercek bir modern klasiktir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap