4 entry daha
  • 7 yaşından beri altyapısında top koşturduğu birmingham takımının oyuncusu. geçen sezon (2018/19) a takım ortamına ve psikolojisine alışması için antrenmanlara ve deplasmanlara götürülmüştür. 2019/20 sezonuna girerken 2 yıllık profesyonel sözleşme imzalayıp portekiz'deki kampa alınarak takımın bir parçası olmuştur.

    2019/20 sezonunda sürekli formaya almaya başlamıştır. hocası pep clotet, alışması için önce kanatlarda oynatmıştır. yeterli sorumluluğu almaya başlayıp özgüven kazandığında da merkezde oynatmaya başladığını söyleyerek merkezde oynatmaya başlatsa da tekrar kanatlarda oynamaya başlamıştır. hocası clotet bir röportajda bellingham'ın merkezde ve rakip ceza alanı etrafında oynamayı daha çok sevdiğini belirtmiştir.

    tekniği, top kontrolü, kısa pas kabiliyeti, karar alma hızı ve dar alandaki hareketliliği oldukça iyidir. toplu ve topsuz oyunda sürekli çevre kontrolü yaparak saha hakimiyetini güncel tutuyor. özellikle dar alanda adam geçme konusunda oldukça yaratıcı. oyunu iki yönüyle oynayabiliyor. ofansif katkı verebildiği gibi rakibi karşılamayı seviyor ve defansif katkı verebiliyor. özellikle öne doğru hamlelerde bulunarak rakibin rahat oynamasını yönelik baskıları oldukça iyi. uzun pas ve orta açma başarısı oldukça düşük. aynı zamanda rakip ceza alanın etrafındaki yaratıcılığı düşük. savunma arkasına kaçan takım arkadaşlarını beslemede ve rakip savunmanın düzenini bozacak paslarda zafiyeti var. yaşıtlarına göre oldukça olgun fiziği olsa da oynadığı seviye ve geleceği için fiziksel özelliklerini (güç, dayanıklılık, denge) geliştirmeli. merkezde oynadığı zaman tam bir box-to-box.

    ingiliz devlerinin yanı sıra borussia dortmund gibi takımlar peşindedir. yolu açık olsun.
374 entry daha
hesabın var mı? giriş yap