3 entry daha
  • son yıllarda, okulda azgınlık yapan birçok 6-7-8. sınıf çocuğuna verilen bir ilaç.

    inanılmaz olan, okul yönetimleri, top oynarken cam kıran çocuktan, ebelemece oynarken düşene kadar tüm biraz hareketli veletleri, en yakın devlet hastanesinin psikiyatri polikliniğine göndermeleri ve tüm çocuklara (bkz: adhd) teşhisi konup direk bu ilacı yazdırtmalarıdır.

    hernekadar çok istatiksel veriye dayanmasa da, benim gözlemlediğim malak gibi yatmayan hemen her çocuğu ilaca başlattıran bir zihniyet hakimdir.

    bizim adhd teşhisi konmuş fakat hapı yutmayıp tüküren müco'ya "hastane nasıl geçti?" diye sorduğumda cevabı "her duvarda concerta'yı üreten şirketin saati asılıydı" şeklinde cevabı beni göt etmiştir.

    ailelerin ise bu işe çok sıcak bakmaları, "çocuk hiç azmıyor biz de kafa dinliyoruz oh ne rahat" (hanım bak kafa dinlemek uğruna çocuğu ilaç müptelası ettik) şeklinde özetlenmektedir. kimse de çocuklara gerçek ihtiyaçları olan şartsız sevginin hüküm sürdüğü, sağlıklı, güvenli bir aile ortamının sağlanmasından bahsetmez. cümle aileler, manyaklıklarına duyarsızlaşmış çocuklarla yaşar gider.

    doktorlar ilacı bol yazar, malum senelik konferans ayağına seyahatleri ilaç firmaları karşılar. eh o zaman ilacı bol yazmak şarttır.

    okul ve aileler camışlaşan çocuklardan memnundur. zaten parası da devletten çıkmaktadır.

    ne güzel hapa bağımlı nesiller yetiştiriyoruz değil mi? (bkz: prozac kültürü) (bkz: acoa) (bkz: çamaşır listesi) (bkz: semptomatik tedavi)
1017 entry daha
hesabın var mı? giriş yap