9 entry daha
  • "bizim caddelerimizde de bayram olacak" diyerek çıkmaya başlayan, ankara merkezli yeni bir gençlik dergisi. "gençlik dergisi" dediğime bakmayın, umut ve onur uğruna emek harcanmayacaksa, emek harcamaya değer hiçbir şey yoktur gibi afili sözlerin sahibi bu gençler. umut, telaffuz ettikçe sesinizin çınladığı boş bir alan olmanın çok ötesinde onlar için. "amatör"lük sayılarını saymazsak üçüncü sayısı bu ay çıkan dergide her lafın arkası sağlam.
    ilk sayısında "mülkiye a.ş." diyerek mülkiyeyi sallayan, akı karayı ortaya çıkaran dergi, ikinci sayısında "liberal çiftliğe karşı bilim emek hattı" demişti. bu ayki üçüncü sayısı ise "refah mesleklerinin sonu" başlığıyla, avukat, doktor, akademisyen, mühendis olma hayalleri peşinde yıllarca koşturulan insanların, kendileri minvallerindekilere dertlerini anlattıkları, "hop" dedikleri bir sayı olmuşa benziyor.

    buyrun;

    http://yarinlar.org/

    salaklık zahmetsizdir. kurtulmak için emek harcamak gerekir. “ne kadar uğraşırsak uğraşalım, hiçbir şey değişmez” demek zahmet etmemektir. yan yana koyunca şu ikisini, enver gökçe’yle zahmet etmeyeni, nasıl da şeffaflaşıyor iki yol arasındaki fark... zahmet etmeyecek olan şöyle kenarda dursun. yarınlar binbir zahmetle inşa edilir. onurunu korumak ve umut etmek gerekir.

    “açmaz / açamaz / deme / hiç / bir / zaman / bu / nar / çiçeği /
    açacaktır / elbet / bizim caddelerimizde de bayram olacak”...
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap