7 entry daha
  • yaptığı bloklar o zamanın basketboluna göre oldukça etkileyiciydi, günümüzde aynı istatistiklerin yarısını bile yapamayabilirdi. yine de o boyla o günlere göre hareketli sayılırdı, özellikle ayak hareketleri ve fundamental bilgisi etkileyiciydi. pick & roll oynamayı da severdi malone'un gelişiyle birlikte. malone daha çok ona pas atardı. blokçu olarak tanınsa da, lakabı "dunk without jumping" olarak kaldı. zıplayarak pek smaç bastığına tanıklık edememiştik. çengel hook atışlarında oldukça etkileyiciydi.

    80lerin sonunda en çok blok yaptığı maçlar chicago ve washington maçları olurdu. ikisi de üçlük kavramından uzak ve potaya akın eden takımlardı. bir washington maçında moses malone ve jeff malone'u aynı pozisyonda 3 kez bloklamışlığı vardır.
    lig tarihinin bir sezonda en yüksek blok ortalamasına sahip olması pek de adil değildir, zira tarihin en iyi blokçularının döneminde istatistik tutulmuyordu. bill russell, wilt chamberlain, nate thurmond ve öncesinde george mikan. bazı güvenilmez datalara göre george mikan'ın bir maçta 20'nin üzerinde şut kesebildiği söylenir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap