1 entry daha
  • ceza normu isimli mükemmel ötesi yapıtın yazarıdır. işin komik tarafı, kendisi bu yapıtı doçentlik (doktora da olabilir) takdim tezi olarak yurtdışında ve (ve yanlış hatırlamıyorsam italyanca) hazırlamış olmasına rağmen, türkiye'deki jürinin tezi anlamamsı nedeniyle bu eseri reddolmuştur.

    bunun üzerine zeki hoca, yılların emeğini bir kenara bırakıp çok kısa bir süre içerisinde zina'yı inceleyen bir tez yazarak, jüriden geçmiştir.

    daha sonra bu eseri kitap olarak basılmış olup, ceza hukuku genel teorisi dersinde ders kitabı olarak okutulmaktadır. 2. sınıfta alınan bu derste, testlere alışmış kimi bünyelerin kitaptan şikayetlerine sıkça rastlanmıştır.

    (bkz: büyük beyin olun)

    edit: sınıf ile yeni tanıştığı ceza hukuku genel teorisi dersinin başlangıç dersinde, tahtaya bir şema çizer. bu şemada maruf ceza hukukçularını sağlı sollu yazdıktan sonra, kendisini de bir yere yerleştirir ve işte der, türk ceza hukununun gelişim çizgisi budur. ankara üniversitesi hukuk fakültesi'nde ben sadece bir kere ve bu derste hocanın bütün öğrenciler tarafından yaşa, varol nidaları eşliğinde alkışlandığını gördüm, bir daha da görmedim.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap