3 entry daha
  • kurgu ve hikaye olarak vasatı aşamasa da askeri bir darbenin bir çocuğun hayalleri üzerindeki yıkıcı etkisini merkeze alarak anlatmayı başaran sıcak bir aile filmi.

    --- spoiler ---
    filmin başrol oyuncusu şirin ve sevimli bir velet. babası ve annesi darbe yanlıları tarafından arananlar listesinde. evlerini ve kimliklerini değiştiriyorlar tanınmamak için. çocuk en sevdiği okuldan ve arkadaşından ayrılmak zorunda kalıyor. darbe en büyük etkisini, bir çocuğun ruhunda ve psikolojik gelişiminde açabileceği yaralar ile gösteriyor. görünmez yaralara karşı merhem olarak anne ve babanın şefkati sunuluyor.

    çocuk houdini adında bir ilizyonistten etkilenerek büyüyünce bir "escape artist" olmayı istiyor. kaçışı kabullenmiş ve kaçmakla başaçıkabileceğini gösteriyor adeta. babası gerçek hayatta aldığı en büyük riski, oğluna (herşeyin) bir oyun olarak kalmasını istercesine hediye gibi sunuyor. baba ve oğul oyunun başında gecelerce sabahladıkları oluyor. baba hiçbir zaman yenilmiyor, çocuk ise yenilgiyle yoğruluyor. yenile yenile yenmesini öğrenmek zorunda tıpkı babası gibi. ve nihayet kaçınılmaz ayrılıkları öncesinde son oynadıkları oyun babanın çocuğa vereceği son dersin konusu oluyor. oyunda çocuk asker sayısı ve kıta sahanlığı bakımından babasından kat kat üstünde. baba kamchatka adlı bir ülkeye sıkışıp varlık ve yokluk mücadelesi veriyor. baba direniyor, çocuk bütün gücüyle saldırıyor. baba direnişin mükafatını alırken, oğlu ise babasından "asla pes etme" adlı bir direniş dersi alıyor. oyun bitiyor ve gerçek hayat başlıyor. kamchatka direnişin sembolü oluyor.
    --- spoiler ---
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap