2 entry daha
  • ulaş baysal'ın verkaç 'taki yazısında anlattığı futbolcu.

    15 ekim 1988 gelsenkirchen doğumlu oyuncu, bu sezon itibariyle schalke 04’ün bundesliga kadrosunda yerini aldı. türk ve alman pasaportuna sahip olan mesut, oyun kurucu olarak görev yapıyor. bu sezon 12 ağustos’ta eintracht frankfurt karşısında ilk kez bir bundesliga maçına çıkan genç yetenek, geçtiğimiz günlerde de, avusturya ve galler maçları için almanya 19 yaş altı milli takımı’na davet edildi. bu vesileyle yapılan röportajda kendisi küçüklüğünde hep türk milli takımı için oynamanın hayalini kurduğunu, ancak henüz milli takım konusunda kesin karar vermediğini belirtirken, alman futbol dergisi kicker tarafından, almanya 19 yaş altı milli takımı çalıştırıcısı frank engel’e almanya’yı seçeceğini açıkladığı iddia edildi.

    mesut özil’in almanya’yı seçeceği haberine en çok sevinenlerden biri ise alman futbol federasyonu’nun sportif direktörü matthias sammer oldu. sammer, özil konusunda kulübü schalke ve futbol federasyonu arasında yapılan işbirliğini mükemmel olarak nitelerken, böyle yeteneklerin almanya için kazanılması gerektiğini belirtti.

    bundesliga’nın en ümit vadeden oyun kurucusu nuri şahin’i türk milli takımını’na kaptıran almanlar, nuri’nin yaşıtı ve mevkidaşı mesut özil konusunda, gerektiğinde oynadığı kulübü de araya koyarak, her koldan mücadele etmeye kararlı gözüküyorlar.

    daha fazlası için :

    http://www.verkac.org/?p=1646
11499 entry daha
hesabın var mı? giriş yap