2 entry daha
  • sultanahmet meydanı'nda sultanahmet camii'nin tam karşısında tüm görkemi ile yer alan ibrahim paşa sarayı'nda mukim müzedir. okul* yıllarımızda sık sık gider buranın cafe'sinde lokumlu kahve içer hayatın anlamı üzerine bitmez tükenmez sohbetler yapardık.

    avlusu şahanedir, bir gün nikah törenimi orada yapmayı hayal ederdim abuk biçimde, yukarıdaki merdivenlerden bahçeye inilecek davetliler karşılanacak filan.

    nedense hep pazartesileri kapısında bitiverirdik, her seferinde gerisin geriye dönerdik, çünkü çoğu müze gibi burası da kapalı olurdu pazartesileri ve biz hep unuturduk.

    bir öğrenim yılı boyunca gittik geldik de en son okullar kapanırken müzeyi gezmeyi akıl etmiştik, hatırlıyorum. güzel eserler vardı cidden. hele halı teşhir salonu mekan olarak da eserler olarak da çok güzeldir.

    dışarıdan bakıldıkta, sol üst tarafta bülbül yuvası gibi bir balkonu vardır, öğrenciyken bir gün oraya çıkmaya ahdetmiştim, yıllar sonra bir vesile ile oraya çıkıp meydanı izleme şansına da eriştim çok şükür.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap