7 entry daha
  • güncel hukuk toplantılarında söyledikleri unutulacak gibi değildir : "ben baro başkanlığı içinde, 24 yıl avukatlık yaptım. 20 yıl yargıçlık; ama avukatlıkta bulduğum tadı, mutluluğu, özgürlüğü ve esenliği hiçbir yerde bulmadım. “aslını inkar eden, haramzadedir” derler. faruk erem gibi, öğretim üyelerinin verdiği derslerde kendimizi eğitmeye çalıştık, onlardan aldığımız bilgilerden daha çok, onların insancıl davranışları bizim yaşamımızın çerçevesini oluşturdu.
    gençler için söylüyorum; her meslek geçer, her katta yer alıp, oradan ayrılabilirsiniz; ama insan ölür, insanlık ölmez. yapacağınız tek şey, hangi tarafın , hangi davanın adamı olursanız olun, mesleğinizin bağımsızlığın o çalışmanız sırasında meslektaşlarınızla aranızdaki sevgi ve saygı çizgisini katiyen gölgelemeyiniz ve bozmayınız.
    (...)
    sonra adalet yılı için açılış konuşmaları herkese kolay gelir; çok güç sağlanmış konuşmalardır. (türkiye barolar birliği’nin adalet yıl açılışında konuşma yapmasından bahsediyor) hocamızın(faruk erem) saygın kişiliği olmasaydı, yargıçların bunu kabul edeceği kanısından değilim. ben de o görevde uzun yıllar bulundum; yargıçların bir bölümü değil, bir çoğu avukatları kıskanırlar, açık söylüyorum ve ben buradan ayrılırken, veda töreninde söyledim; “içlerinde en iyisi olduğum için değil, hamallığı en iyi ben yapacağım için, beni anayasa mahkemesi başkanı yaptılar; yapmazlar, istemezler. her yerde söylüyorum, gençler için örnek; askeri mahkemelerde gördüğüm efendice davranışın onda birini, ben sivil mahkemede görmedim. insanı azarlamak, terslemek, kendisi çok bilgiçmiş, her işi iyi biliyormuş, avukat hiçbir şeyi bilmiyormuş gibi davranmak sivil hakimlerin bir çoğunda egemen olan karakterdir, kimse alınmasın, onlara da büyük saygım var."
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap