5 entry daha
  • tanrıçaların samimi ev sohbeti gibi, afrodit youtube kanalı açmış da hera ile athena'yı programına davet etmiş gibi bir tiyatro oyunu. (bkz: https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/altin-elma)

    emek veren büyük çoğunluğun oyuncu olmak için debelendiği bağımsız tiyatro alanında, kendilerini ışık tasarımı ve prodüksiyona adayarak alternatif kariyerlerin de mümkün olduğunu gösteren hilal polat (bkz: https://tiyatrolar.com.tr/hilal-polat) ve
    utku kara (bkz: https://tiyatrolar.com.tr/utku-kara), fatma zehra durgut ile beraber, olası “işler” adıyla bu kez oyunun hem tasarımını yapmış hem de yönetmişler.

    oyun, hera, afrodit ve athena’nın günümüzde gerçekleştirdikleri bir yarışmadan ibaret ve yarışma boyunca tanrıçaların birbirleriyle atıştıkları, yunan mitolojisindeki üç güzeller masalının`:http://yunanmitolojisi.blogspot.com/…-yarimasi.html` tanrıçaların durumunun ve masalın yeniden parodi biçiminde ele alınarak hikayeleştirildiği basit/eğlenceli bir yapı üzerine kurulmuş. metin ve sahne düzeninin oyunu nitelikli bir prodüksiyon yapma noktasında önemli bir katkısı olmasa da, beden kuklalarının tasarımı ile oynatıcıların performansı altın elma’yı tiyatro açısından karakteristik ve özel yapmaya yetmiş.

    oynatıcıların kuklalar vasıtasıyla birbirleri ile kurdukları keyifli iletişim sayesinde tanrıçalar henüz konuşmaya başlamadan bile oyundan zevk alarak ayrılacağınızı hissediyorsunuz. kuklaların güçlü ve komik ifadeleri, hikayenin zayıf bölümlerinin ve can sıkıcı olabilecek şakaların işlemesini sağlamış.

    ben tiyatroda ciddiyet severim, sanatta cıvıklığa tahammül edemem diyen içi geçiklere göre olmadığını hatırlatır, hürmetlerimi sunarım.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap