• tuvalete göndermeyen bir film. her dakikası hareket ve düşmeyen yüksek tempo... oyuncular ise öylesine iyi seçilmiş ki (her ne kadar sevmesem de) will smith'in arabanın camını tıklatıp kediyi gösterdikten sonra gene hackman'ın kendisini arabaya aldığı sahnede, adı geçen her iki oyuncunun da mimikleri, bakış şekilleri ve kafalarını hareket ettirme hızları insana 'başarılı' sıfatından daha layık bir kelime seçemeye itiyor. bu film boş bir öğleden sonrayı güzel geçirmeyi sağlayacak vasat bir film değil, akşam oturup hazırlık yapıp pür dikkat izlenecek bir film.
  • 1998 yapımı filmde derin devletin üst düzey adamı* hakkında araştırma yapılıyor ve doğum tarihi ilginç bi tesadüftür 11 eylül çıkıyor.
  • çok bariz bir şekilde zamanının ötesinde olan film.

    filmin 15 sene once çekildiğini, nsa merkezli bir komployu konu aldığını düşünüp bugüne geldiğimizde, nokta atış yapıldığını görebiliriz.

    hatta az bile söylenmiş denilebilir zira filmde nsa'in yönetimi komplonun dışında gibiyken, 2013 yılında işin göbeğinde yer almaktadırlar.

    nsa email

    prism
  • uydu kullanimi olayinin boku cikarilmi$ film. tamam hadi atin, ya da belki yapabiliyorsunuz, yapin.
    ama $ekil olsun diye verilen enlem boylamlar kulliyen yanli$. sonucta film amerika'da geciyor.
    - hemen uydu destegi istiyoruz.
    - 74 derece 32 dakika enlem, 35 derece 45 dakika boylam...

    git bak bakalim ne var orada...
    bu sayilar her seferinde salak salak atilmi$.
  • işte amerika bu kadar gelişmiş, kameranın öbür tarafındaki görüntüyü bile görebiliyor, bu mesajı barındıran film...
  • kirli isler çeviren nsa başkanının doğum tarihinin gününün 11 eylül olduğu film.
  • the conversation ile arka arkaya izlendiğinde serinin 2. filmi havası veren film. hatta bu havadan daha da ileri olacak şekilde benzerlikler bulunur ki imdb'den sıralayayım:

    - filmde gene hackman'ın canlandırdığı "brill" karakterinin nsa dosyasından alınmış olan fotosu the conversation filminden bi foto.

    - brill karakteri, the conversation filmindeki harry caul'a oldukça benziyor. ikisi de bu izlenme mevzusu konusunda paranoyak derecesinde adamlar. ikisinin de çalıştıkları mekanları terk edilmiş birer fabrika. ayrıca giydikleri yağmurluk dahi aynı.

    - the conversation filminde harry caul'un başına gelen cinayet kanıtı kaset mevzusu bu filmde de will smith'in karakteri robert dean'ın başına geliyor.

    ayrıca imdb'de belirtildiği üzere pek çok eleştirmen brill'in, sahte bir isimle yaşayan yaşlı harry caul olduğunu düşünüyormuş...

    sonuç olarak güzel filmdir. bu tarz casusluk severler için hiç olmazsa çerez niyetine izlenerek bile çok keyif verebilir...
  • yanılmıyorsam emre kongar'ın bir kitabına konu olmuştur bu film.
  • her ne kadar çekildiği yıllara sığamamış olsa da yirmi yıl sonrasina bakinca öngörüleri sağlam olan filmdir.
  • --- spoiler ---
    you're either incredibly smart or incredibly stupid.
    --- spoiler ---

    milli güvenlik ile özel hayatın sınırını flulaştırmaya çalışan bir politikacı ile ona destek olan nsa çalışanlarının yaptıklarıyla bunun ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu gösteren güzel bir yapımdır. ayrıca brill'in dediği "en son teknoloji kullandıkça takip edilmek çok daha kolay olmaktadır" sözü ne kadar da güzel, değil mi? zira google bile okumadığımız sözleşmesini onaylatırken bilgilerine erişim isterken hükümetlerin, istihbarat teşkilatlarının erişemeyeceği şey yok gibi duruyor. telefon, kamera, ... bir yerde okumuştum, ingiltere'de her insan her gün en az 3-4 kere kameraya giriyormuş. o derece kamera doluymuş ülke. big brother kabullendiğimiz bu teknoloji olabilir mi?

    ayrıca ad benzerliği dolayısıyla enemy at the gates filmini andırmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap