• -uyarı-
    elektronik sigaranın uzun dönemli kullanımda sağlığa etkileri halen bilinmemekte. bunun farkında olarak kullanılmalı yahut kullanılmamalı.
    -uyarı-

    10 yıl boyunca günde 1,5 paket sigara içtim kimse karşıma geçip çok zararlı içme şunu demedi.
    bir aydır e sigara kullanıyorum herkes çok zararlı öleceksin içme şunu diyor.

    geleneksele duyulan güveni yahut kanıksamayı anlayabiliyorum da yeniliğe bu kadar önyargılı olmak toplumsal bir durum bana sorarsanız. birkaç makale okudum, yapılan analizler e sigaranın içerdiği kanserojen madde miktarının, normal sigaradaki kanserojen madde miktarının binde ikisi olduğunu gösteriyor.

    kimseyle tartışmak değil amacım sadece bir şey deniyorum olmazsa da her zaman yeniden sigaraya dönebilirim merak etmeyin.

    sigara kesin öldürüyor onu biliyoruz, e sigara ise şüpheli. bırakın kavun koka koka öleyim öleceksem de.

    sabah ağızdaki o kötü çamur tadı yok, duman, kül pislik yok.
    kıyafetlere sinen koku yok
    çok daha ucuz
    çok daha pratik.

    bir kişi daha çıkıp çok zararlı içme bunu derse o kişiyi çarşafa sarıp sigara diye içeceğim.
    yeter amınıza koyayım.

    ne tavsiye edersin diyenler için;
    (bkz: #33279247)
  • günde 3 paket kırmızı uzun marlboro (yooo tırcı değil babam) içen babamla hayatında tek dal sigara içmemiş sporcu kişilik kardeşimin arasında geçen konuşmanın öznesi olmuş sigara.

    - baba elektronik sigara alayım sana ondan iç bari.
    - zararlıymış kanser yapıyomuş onlar!
    - %+&/()()?? nasıl ya?
    - sanane ulan. canım elektrik içmek istese gider trafo yalarım. sanane.

    hangi cevabına gülsem bilemedim. aahhahaajhfa.
  • sigara icilmeyen kantinde bu dalgayi icen arkadasin sigarayi biraktigini dusundurur. fakat ayni lavuk bahcede orjinal sigara icerken goruldugunde su beyani vermistir:

    - onu sigara icilmeyen yerde iciyorum birader.

    e amina koyim senin.
  • tek farki kokmamasi olmayan "sigara". 1500 kusur entrinin icinde mutlaka aciklanmistir fakat kisaca tekrar aciklayalim. e- sigara diye dilimize gecmis aletin sigarayla yahut tutunle uzaktan yakindan alakasi yoktur. tuketilen likit tutunden elde edilmez.

    likitin icerisinde temelde 3 madde bulunur. propilen glikol, bitkisel gliserin, nikotin. propilen glikol ve gliserinin belli dozlarda solunmasinin herhangi bir saglik problemine yol acmadigi fda tarafindan kabul edilmistir. bu maddeler astim ilaclarinda da hali hazirda kullanilmaktadirlar. efendi gibi e-sigara kullanan bir insanin da zararli olabilecek dozlara ulasmasi neredeyse imkansizdir.

    nikotin, sanilanin aksine kanserojen yada solunum problemlerine yol acan bir madde degildir. temelde kafeinden bir farki yoktur.

    toparlarsak, normal sigara icen birisi sadece nikotin almak icin nikotinle beraber 4000 kimyasal maddeyi solumaktadir. bu bilinen 4000 maddenin 19'u kanserojendir(formaldehit, arsenik vb...). sigaranin kansere sebep olan kismi nikotin degil, nikotine ulasmak icin beraberinde alinan bu 19 kanserojen maddedir.

    e-sigara icen birisi ise sadece 3 madde almaktadir ve bunlar kanserojen olmadiklari bilinen maddelerdir.
  • sigarayı bırakmayı, sigaranın yerine koyarak kolaylaştırıcı bir cihaz olarak tanımlanır genellikle.

    daha önceki entry'lerimde de belirttiğim üzere an itibariyle günde 1,5 paket kırmızı winston içen beni tam 1,5 aydır ağzına sigara götürmez duruma getirmiştir. dahası sigara içmemeye şartlamadım kendimi. canım isterse yakarım çok dert değil dedim. ancak bu süre zarfında kendimi denemek için iki kez sigara denedim. her ikisinde de ilk nefes ardından sigarayı söndürüp attım. gerçekten kötü bir tatmış sigara. meğer aynı alışkanlığın birebir yerine koyulabilecek daha güzel bir alışkanlık varmış.

    ancak karar verme aşamasında araştırmaya başladığınızda apayrı bir kültür olduğunu görürsünüz. bir çok arkadaş bu karmaşa nedeniyle başlamadan vazgeçmektedir. araştırmalarda taifunlar, kayfunlar, provariler, coiller, atomizerler, silikalar, rayonlar, pamuklar, kanthal teller derken kısa devre olup sıkılırsınız nihayetinde. bu işin ülkemizdeki sosyal merkezi konumundaki esigara.us forumunda çok değerli bilgiler yer almasına rağmen o kadar çok seslidir ki ilk aşamada pek tavsiye etmem. çok seslilikten kasıt bu garip kültürde kim ne kullanıyorsa en iyisi odur ve her yeni başlayanın kendi kullandığı sistemi kullanmasını ister. yani tam bir kaos ortamı. iş bu entry kafa karışıklıklarını bir nebze olsun gidermek için yazılmaktadır. bilale anlatır gibi dolandırmadan anlatmaya çalışacağım.

    başlamadan önce belirteyim. e-sigara sigara gibi zahmetsiz bir bağımlılık değildir. büfeye gidip ver bir paket malbuş deyip yakıp içmeye başlayamazsınız. zahmetlidir. ancak doğru düzgün bir sistemle sigaradan daha lezzetlidir.

    ---------------------------------------------------------------------
    uyarı : nikotin bağımlılık yapan bir maddedir ve sağlığa zararlıdır.
    ---------------------------------------------------------------------

    eletronik sigara içimi için 3 şeye ihtiyacınız vardır. bunlar;
    1- pil'i taşıyan mod ya da batarya ismi verilen kısım.
    2- buharlaşmayı sağlayan atomizer dediğimiz kısım.
    3- isteğe göre nikotin, aroma ve propilen gliserol ya da bitkisel gliserin içeren likit.

    bu 3 parçaya sahip olduğunuzda atomizere likit doldurduktan sonra mod'a vidaladıktan sonra elektronik sigara kullanmaya başlayabilirsiniz. şimdi biraz detaylandıralım.

    1- modlar ve bataryalar

    çıkış voltajının ve/veya gücünün (watt) ayarlanabildiği batarya sistemine mod, sadece pilden oluşan daha basit sistemlere batarya diyebiliriz. yeni başlayanlar için bir entry yazmak için yola çıktığımdan mekanik modlara hiç değinmeyeceğim. yeni başlayanlar için çok tehlikeli diyolla. ciddi patlama riski barındırırlar.

    elektronik sigarada keyifi etkileyen en önemli faktördür desem yanlış olmaz. bunların atomizer girişleri günümüzde 510 ve ego olarak isimlendirilirler. girişten kastım atomizerin mod'a bağlandığı noktadır. 510 ince bir vida şeklindedir. ego ise daha kalın bir vida şeklindedir. 510 olduğu belirtilen mod'a ego tipinde atomizer takılmaz. ancak ego tipinde olan mod'a hem ego hem 510 tipi atomizer takılır. 510 tipindeki mod'a ego tipindeki atomizer takmak için 510dan egoya dönüştürücü adaptör kullanılır. bunları anlatıyorum ki ayrı ayrı sipariş verecekseniz uyumsuz parçalar almayın. sonra benim gibi bir elinizde 510 girişli hana modz bir elinizde ego girişli evod nereye sokacağım lan bunu derken bulursunuz kendinizi.

    bu cihazların içinde genellikle cep telefonlarından tanıdığınız lityum iyon şarj edilebilir piller olur. kendimden ve etrafımdaki kullanıcılardan izlediğim kadarıyla ortalama bir kullanımda günde 1 paket sigara içen bir kişinin bir günde toplamda 1600mah civarı bir pil tüketimi olmaktadır. sistemin özellikle de pilin yedeği çok önemlidir. sadece bir tane 1600'lük set alabileceğiniz gibi 2 tane 800'lük set de işinizi görecektir.

    gelelim bunların çeşitlerine. bunlar 3 çeşittir.

    - basit bataryalar : tam şarjdayken genellikle 3.6 volt verirler ve şarj azaldıkça voltaj kendiliğinden düşer. genellikle başlangıç kitlerinde bulunan setler bunlardır ve çoğunlukla ego tipindedirler. gün boyu kullanımda sizi doyurmayacaktır çünkü ilk çektiğiniz nefesle yirminci nefes arasında bariz fark olacaktır. performans sürekli düşüş gösterecektir. genelde yuvarlak dolma kalem boyutunda olurlar.

    - voltaj ayarlı modlar : başlangıç için en ideal seçenektir bana kalırsa. kaliteli bir setin şarjı bitene kadar olan sürede sürekli olarak aynı voltajı sağlar. dolayısıyla ilk nefesinizde aldığınız tat ve aroma neyse şarj biterken aldığınız tat ve aroma da aynı olacaktır.

    - watt ayarlı modlar : en ideali budur. atomizerde hangi dirençte coil (ısıtıcı) kullanırsanız kullanın onu ölçer ve istediğiniz watt'a göre voltajı kendisi ayarlayarak coil direnci gözetmeksizin hep aynı tadı almanızı sağlar. voltaj ayarlı setlerde bunu coil direncini bildiğinizden elle yapmanız gereklidir.

    2- atomizerler

    clearomizer, rda, rta olarak çeşitli dallara ayrılırlar. genel olarak hepsinde prensip aynıdır. eski elektrik sobalarını bilirsiniz. prize taktığınızda içindeki rezistans kıpkırmızı olurdu hani. işte atomizerlerin hepsinin ana parçası budur. bataryadan aldığı güçü rezistans şeklinde sarılmış tellere aktarır. bu tellerin ortasında ise likiti emecek bir parça olur. (silika dediğimiz yüksek sıcaklıklara dayanıklı iplik, seramik fiber ya da organik pamuk ve türevleri) bu teller kızardığında yani ortaya ısı çıktığında bu parçanın emdiği sıvı buharlaşır ve bu buharı içimize çekeriz. hepsi bu. yeni başlayanlar için kullanılacak olan tip clearomizer'dir. o nedenle diğerleri hakkında sadece genel bilgiler vereceğim. işin içine iyice girdiğinizde zaten kendiniz araştırırsınız diğerlerini.

    - clearomizer : likiti doldurduğumuz tank dediğimiz kısım, ısıtıcı ve emici kısmın bulunduğu coil dediğimiz kısım ve pil bağlantısından oluşur. adı üstünde temiz iş. coili kullan at olur. bunun dışında dikey sarımlı, ce tarzı likiti üstten emen, evod tarzı likiti alttan emen modelleri bulunmaktadır. kafanız karışmasın. hepsinin mantığı aynıdır. bilmeniz gereken sadece tankı sıvıyla doldurup coili takıp pile yerleştirmektir. bunların coilleri genelde kullan at olur. ortalama her hafta coili değiştirmek gereklidir. fiyatları yurtdışında 1~5$ civarındadır ortalama. türkiye'deki fiyatları ise 5~20tl arasında değişkenlik göstermektedir. o nedenle bir clearomizer alırken coil fiyatlarını da araştırmanızda fayda bulunmaktadır.

    - rda : rebuildable dripping atomizer. bunların coilleri ve tankları yoktur. bataryadan aldığı gerilimi kendi kutuplarına gönderir. bunun kullanıcıları tel kullanarak kendi rezistanslarını kendileri sararlar. içine diledikleri emici malzemeyi koyarlar. kutup vidalarına vidalarlar ve üzerine likiti damlatarak içerler. damlattıkları likit bittikten sonra yine damlatırlar. bu işi hobi haline getirmeye başlayacaksanız varacağınız noktalardan birisi budur.

    - rta : rebuildable tank atomizer. bunların rda'dan farkı likit taşıyıcı tanka sahip olmalarıdır. yani coil yoktur ancak coili siz sararsınız. tankı doldurur likit bitene kadar içersiniz. kişisel kanaatime göre hobiden bir önceki basamakta da bu vardır.

    rda - rta örnek coil sarımı resim : http://38.media.tumblr.com/…4idj01qdxklpo1_1280.jpg

    3- likitler

    can alıcı noktalardan birisidir. pg dediğimiz sis makinalarında kullanılan propilen glikol ve vg dediğimiz gıda sektöründe kullanılan vegetable glyceryn karışımının içine nikotin ve aroma barındırırlar özünde. elektronik sigaraya başlayan nice yiğitler kendine uygun likiti bulamadığından e-sigaraya erken veda etmiştir bilinmez. o nedenle önemlidir. pg dediğimiz şey ve nikotin oranı likitin boğaz vurumu denilen sertliğini ve likitin seyrekliğini sağlarken vg dediğimiz şey ise buhar yoğunluğunu ve likitin yoğunluğunu sağlar. ideal karışımın %75vg %25pg olduğu söylenir bir çok yerde. şahsi fikrim de aynı yöndedir. pg alerjen bir maddedir. alerji riski taşıyan birisiyseniz ya da kullanmaya başladıktan sonra alerji belirtisi görürseniz ya da astım tarzı bir hastalığınız varsa full vg likitlere yönelmenizi öneririm.

    çin malı likitleri önermiyorum çok fazla taklidi var. avrupa ve amerika'da kaliteli likit üreten bir dolu marka var. bunlardan birini seçmeniz yararınıza olacaktır. türkiye'de denetime tabi olsalar dünya kalitesinde likit üreten firmalarımız da var ancak denetim olmadığı için şüpheci davranmakta fayda var diye düşünüyorum.

    nikotin hesabını iyi yapmanız gerekmekte. aldığınız nikotini şöyle hesaplayabilirsiniz. paketin üzerinde yazan nikotin miktarı bir dal sigaradan aldığınız ortalama miktardır. onu günde içtiğiniz dal adediyle çarpın. 0,8 yazıyor mesela. bir paket içen adama ne etti. 16mg. buharla dumanda olduğu kadar verimli nikotin alımı yapılamadığı için üstüne bir %25 daha ekleyin ki tekrar sigaraya başlamayın. günde 20mg nikotin ihtiva eden likit kullanmanız gerekiyormuş. satın alırken karar vereceğiniz nikotin oranına böylece karar verebilirsiniz. likitlerin üzerindeki 18mg vs gibi değerler 1ml likitte bulunan nikotin miktarını belirdir. benim tavsiyem günde 1 paket regular sigara içen adam için 18mg/ml likit ile başlamaları ve günde 1,5ml'yi geçmemeleridir. nikotin tehlikelidir, zehirlidir, şakaya gelmez.

    hobi eşiği ise nbase dediğimiz nikotin ihtiva eden pg vg karışımını alıp aroma katıp kendi likitinizi üretmenizdir ki bunu yapan insan sayısı azımsanacak seviyede değildir.

    (vg yoğun likitler daha az akışkan, yoğun olurlar. bu nedenle bu tarz likitler kullanılacaksa üstten coilli ce tarzı atomizerler kullanılmamalı. evod tarzı alttan beslemeli clearomizerlar kullanılmalıdır.)

    ----------------------------------

    kişisel başlangıç seti önerilerim;

    not : burada verdiğim setler çok ama çok eskidi. sürekli özel mesajla hangisini alayım diye soran arkadaşlar oluyor. bir hayır yaptık devamı olsun diye sürekli güncel tutabileceğim bir blog açtım sırf ne alayım sorularına cevap olması için. vatana millete hayırlı olsun.

    https://hangicihaz.wordpress.com/

    aklınıza takılan sorularınız için çekinmeden yeşillendirebilirsiniz. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    edit 1 : set önerileri daha anlaşılır bir hale getirilmiştir ve çeşitli örnek görüntüler eklenmiştir.

    edit 2 : setler güncellenmiştir.

    edit 3 : modlar güncellenmiştir.

    edit 4 : hangi cihaz blog adresi eklenmiştir.
  • sigarayı bırakmak üzere aldığım çakma sigaradır.. aldım, sonra ikisini birlikte içmeye başladım. nikotin bandı var bir de onu dene dediler üçü ağır olur diye bekletiyorum şimdilik..
  • -uyarı-
    elektronik sigaranın uzun dönemli kullanımda sağlığa etkileri halen bilinmemekte. bunun farkında olarak kullanılmalı yahut kullanılmamalı.
    -uyarı-

    başlamadan önce *edit 13 okunmalı.
    .......................................................
    sigarayla olan ölümcül dostluğumu nihayetlendirmek istediğimden bir süredir araştırdığım emzik.

    lakin ürün çok ve tecrübeler sınırlı.

    bir bok yiyeceksen en iyisini yiyeceksin mantığı ile yola çıktığım için 300tl ve üzeri (civarı) bir meblağ ayırdım bu iş için. bu seviyedeki bir ürünü kullanıp memnun kalan sözlük dostlarından yardım talep ediyorum.

    hangi marka?
    hangi model?
    yedek parça almalı mıyım?
    hangi likit?

    eşek gibi sigara içiyorum azaltmama yardımcı olur mu?

    istanbul içinde en kolay nasıl ulaşırım?

    şimdiden teşekkür ediyorum gelişmeleri ekleyeceğim.

    edit:

    eroll öneriliyor sıklıkla hakkında tecrübesi olanların desteğine açığım.

    edit 2:
    joyetech eroll aldım bugün likit olarak da dekang kavun ve elma aldım biri 24 biri 18mg nikotin içeriyor.

    ilk intibam gayet doyurucu bir duman etkisi yarattığı yönünde gelişmelerden haberdar edeceğim.

    edit 3:
    3 gün oldu halen sigara içmedim günde 1ml kadar 24mg nikotinli dekang tüketiyorum.

    edit 4:
    5. gün sigara yok.

    edit 5
    8. gün halen sigara içmedim canım sigara da çekmiyor. ağrı sızı yorgunluk öksürük yok. uzun dönemde ortaya çıkabilecek hasarlar için gözlemlemeye devam edeceğim.

    edit 6:
    13. gün rahat ve huzurluyum. sikim taşağıma denk.

    edit 7:
    22. gün muz ananas ve elma likitleri ile mutluyum. odam mis gibi. ciğerlerim temiz.

    edit 8:
    bir ay oldu bugün sanırım e sigaraya başlayalı hala tek dal sigara içmedim.. aleti temizlemek için %70lik alkol solüsyonu aldım eczaneden dün. 5 dakikalık sıcak su ve 5 dakikalık alkol banyosu ve durulama ardından yeni gibi oldu parçalar. sürekli yeni likitler alıyorum, ev e sigara deposuna döndü. her şey yolunda sigara istemiyor canım.

    favori likitlerim dekang kavun, elma, muz.

    edit 9
    1.5 yıl oldu hala beraberiz.
    sigarayı bırakıp bunun bağımlısı oldum. siz öyle olmayın.

    edit 10
    2 yıl oldu

    ilk entryden sonra 5 farklı model kullandım
    tavsiyem ucuz bir şeyle başlamamanız. şu an eleaf ijust mod seti kullanıyorum. tavsiye ederim ama ben yurtdışındayken aldım türkiyede var mıdır bilmiyorum.

    http://esigara.us/

    bu foruma üye olun her sorunun cevabı burada emin olabilirsin ben de uzun süre burayı okuyarak ve buradan alışveriş yaparak çözdüm her sorunumu. (reklam değil samimi tavsiyedir)

    edit 11
    3.yılda
    ipv 4s mod ve eleaf lemo tank ile mükemmel kombinasyona eriştim kendi likitlerimi de kendim yapıyorum artık. herkese tavsiye ettiğim sistem de budur.

    edit 12
    5. yılda
    hala kullanıyorum. benim bir parçam oldu bu alet. şu an tavsiye ettiğim sistem smok al85 kit.

    edit 13
    6. yılda
    macera sürüyor. teknoloji fersah fersah ilerledi artık salt likit içilebilen çok daha konsantre çok daha pratik aygıtlar var. yeni tavsiyem smok markasının nord kiti. 1.4 ohm regular atomizerlerle kombinliyorsunuz. likit olarak da yeni başlayan hafif içiciler 35lik ağır bağımlılar 50lik salt likitleri kullanabilirler.
  • sıvısının içeriğinde su bulunmaz. 3 temel yapıtaşı vardır.

    (bkz: nikotin)
    (bkz: bitkisel gliserin)
    (bkz: propilen glikol)

    ikisi doğaldır(bitkiden elde edilir) bir tanesi petrol ürünüdür ama sindiriminin zararsız olduğu bilinmektedir ve yıllardır gıda endüstrisinde kullanılmaktadır.

    insanların "ısrarla" ciğerleriniz su toplar dedikleri şey ile bu sıvının ilgisi yoktur.

    (bkz: plörezi)
    (bkz: eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır)

    debe'den gelen edit: arkadaşlar bilgi paylaştıkça çoğalır. insanlar ne kadar doğru bilgi sahibi olurlarsa o kadar iyi algılarlar ve sağlıklı karar verirler. ama malesef çağımızın hastalığı dezenformasyon heryerde. insanlar yalan yanlış bilgilerle yanlış kararlar almakta ve sonra bu kararları sanki hayatları buna bağlıymışcasına savunmakta ısrar etmektedirler.

    bazı arkadaşlar verdiğim bilginin yalan yanlış olduğunu iddia etmişler. ama bilmedikleri şey şu ki ben kimsenin lafıyla buraya bilgi girişi yapmam. neymiş elinde sıvı varmışta üzerinde içinde %10 su bulunduğu yazıyormuş. içme arkadaşım. ben mi sana iç dedim o sıvıyı? sapla samanı ayırt edemiyorsan o senin problemin benim değil ki! ben ne yazmışım? "3 temel yapıtaşı vardır." ve su bunlardan birisi değildir. ama ben içinde su olan sıvı içiyorum. e o senin problemin canım kardeşim. farkındaysan bunun içine aroma koyanıda var ama ben ondanda bahsetmemişim.

    herşeyi bir kenara koyarsak merdiven altı kontrolsüz üretilmiş sıvı içiyorsanız bile içeriğinde en az endişe edeceğiniz şey sudur. diasetil, asetoin, formaldehid içermeyen sıvı bulup tüketmek içenin sorumluluğudur. malesef bu iş bakkaldaki tüm sigaraların aynı derecede zararlı olması gibi değildir. içeceğin sıvıda bu yukardakilerin hiçbirisi yoksa alacağın tek zararlı madde nikotindir ki zaten amaçta nikotini olabilecek en sağlıklı şekilde almaktır. sigarada böyle bir şansın yoktur çünkü sigara sönükken dünyanın en zararsız şeyiyken yakıp içine çektiğinde 6000 farklı toksik ve zehirli maddeyi içine çekmiş olursun.

    sonuç olarak e-sigara sıvısında ki su ile ciğerlerde toplanan suyun bir ilişkisi yoktur. illa kötüleyecekseniz başka doneler bulup geliniz lütfen.
  • evalı hastalığına neden olduğu söylenen ve gerçekten de neden olduğu kanıtlanmış sigara tıngırdaçıdır.
    peki nedir bu evalı diyerek internet diyarında araştırmaya başladım. düz dünyacıların kanıt olarak youtube videolarını göstermesinin aksine ben bu araştırmamda doktorların açıklamalarını ve bilimsel makaleleri baz aldım.
    ilk olarak 2019 yılında tıp literatürüne giren bu hastalık amerikada ortaya çıkıyor ve hastalığa neden olan madde vitamin e asetatı olarak belirleniyor. vitamin e asetatının tüm esigara likitlerinde bulunduğu iddia ediliyor.
    burada aklımda ilk soru işaretleri belirmeye başladı. 1 yıllık bir esigara içicisi ve kendi likitimi kendim yapan biri olarak acaba bu asetat denen madde likitlerin ana bileşeni olan bitkisel gliserin ve propilen glikol maddelerinin içinde mi var diye araştırdım.

    cevap veriyorum: ikisinin içinde de böyle bir madde yok. peki bu madde neden likitlerde var olduğu iddia ediliyor sorusunu sorarak şu cevaba ulaştım: esigara yoluyla kafa bulmak isteyen bir grup illinoisli genç kenevirden elde edilen thc maddesinin kıvamını arttırmak için bu asetat bokunu likite karıştırıyorlar. (ya da bu şekilde hazır likit alıyorlar)
    sonuç ölümler ve evali hastalığı...

    her yıl düzenli olarak gündeme düşen esigara çok zararlı söyleminin altında yatan gerçek bu. istediğiniz kadar araştırın bu konuda çıkan haberlerde sürekli 2019, thc ve vitamin e asetatı ifadelerini bulacaksınız.

    sonuç: nikotin zararlıdır, bağımlılık yapar, sigara ve elektronik sigaradan gençleri uzak tutmak gerekir. esigara da masum değildir ancak 1 yıl öncesine kadar günde 1 paket sigara içen 45 yaşında kıçındaki kılları ağarmış biri için merdiven altı likit almamak, vozol denen aroma bombasından uzak durmak kaydıyla iyi bir alternatif olabilir.

    kaynakça

    1.

    2.

    debe editi
    ben de diyorum bir sürü mesaj geliyor diye. elimden geldiğince dönüş yapıyorum. gözümden kaçan olursa kusura bakmayın.

    ayrıca bağımlılığın her türlüsü kötüdür. bir şeyin elinizde emzik gibi durması bile hoş bir şey değil. bu cihazların az zararlı, çok zararlı olması konu değil, gençler lütfen esigara'dan da uzak durun. ben 25 yıllık alışkanlığımı bırakamayacağım için daha az zarar görmek için bu yola girdim. çok da memnunum. sigara'ya devam etseydim şimdiye daha büyük sıkıntılar yaşayacaktım.

    ek : vozol'la ilgili çok fazla soru geldi. vozol'la ilgili en büyük sıkıntı çok fazla aroma içermesi. aroma tek başına bile ele alınsa zararlı bir madde. bununla ilgili yapılan çalışmalar mevcut...

    ek2: vay efenim hangi cihazı kullanıyosun
  • e-yemekten sonra ve e-biranın yanında şahane gider. e-final sonraları da güzeldir.
hesabın var mı? giriş yap