• bana düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandıran kitap serisidir. akşam akşam görünce duygulandım. yaşlanıyorum.
  • durup dururken aklima geldi, google a 'axel dominik lilo poppi' yazarken sasirdim isimleri hala unutmadigima. bugun kitap kurduysam en buyuk sebeplerindendir, cok severdim.

    epey okudum ama 70 kitap oldugunu ogrenince sasirdim, o kadar okudugumu sanmiyorum.*

    kendi kendime bu kitaplardan esinlenip kucuk hikayeler yazardim bir de, guzel cocukluk gunleriydi...
  • orjinal adi knickerbockerbande idi. benim de severek cogunu okudugum 4 arkadasin macera serisi.
  • thomas brazina'nın çocukken okuduğum ,bana okumayı sevdiren bir kitap serisiydi. tıpkı scooby doo gibi bana gizemi ve gotiği sevdiren çok güzel bir seriydi.
  • “saat on üç kez vurunca” idi sanırım, hala aklımda nasılsa serinin dördüncü kitabı olmalı. hepsi eşit şekilde sürükleyici değildi ama 32 kitabın (o dönem o kadardı en azından türkiye’de) çoğunu okumuştum. olay örgüsü ve gerektirdiği takip yeteneği, nedensellik gibi olgular açısından çocuklar için faydalı olabileceğine dair bir kaanatim var şimdi durup geriye doğru baktığımda.
  • (bkz: yedi uyurlar)
  • aşıktım çocukken bu seriye. o kadar güzel, o kadar sürükleyiciydi ki. hatta aynı sevgiyi yetişkinliğimde başka seriye hissedememiş olabilirim. gerçekten su gibi kitap okuyordum bu seriyi o zamanlar. bornova'da süvari caddesi'ne paralel bir sokakta minik bir ikinci el kitapçı vardı, doğan kitap'tı adı yanlış hatırlamıyorsam, sonra kapandı ya da taşınmış olabilir bir yerlere, bitirdikçe yenisini gider oradan alırdım. yeni bir kitabını aldığımdaki o heyecanımı, sayfalarını içime çekişimi dün gibi hatırlarım, duygulanırım. kendimi bu başlıkta bulmam da aslında 30'uma merdiven dayamışken, içimdeki almanca öğrenme hevesinden, dönüp dolaşıp sevdiğim bu serinin almanca kitaplarını aramamdandır. bulacağım sizi!
  • bir kitabı türkiye’de geçen seri. güzel çocukluğumda büyük bir paya sahip olan kitap. kaplan takımı serisinden daha iyiydi bence ama onun da gönlümüzde yeri ayrıdır.
hesabın var mı? giriş yap