• bagimlisi oldugum dis temizleme aktivitesi. allahim bir satin floss un bu kadar mutluluk verecegini bilseydim su hayatta daha onceden kullanirdim ki ben cok gereksiz bulurdum isim olmaz derdim ama buyuk konusmayacaksin iste.

    super hiper etkileri:

    - agiz kokusu yok oluyor. hani o sabah kalktiginizda ki koku varya o yok iste.

    - bazen baskin birseyler yediginizde disinizi fircalarsiniz aksam ve 2 saat sonra falan bakarsiniz agzinizda hala o tat var. ya da sabah kalkinca o tad ve koku duruyor agizda oysa ki siz fircaladiktan sonra nane kokusu falan beklersiniz di mi? fircaladiktan sonraki koku giderme performansi artiyor.

    - agizda herhangi bir iltihap ne bileyim kanayan bolge varsa tedavisi bu arkadaslar.

    - aldiginiz sapikca zevk. ne bileyim siyah nokta sikmakgibi, batik kil cikarmak, kalem ucuyla tirnak pisligi temizlemek falan. anladin sen beni..

    - aldiniginz sapikca zevk bonus: bazi dislerinizin arasinin bir kedinin agzi gibi* koktugunu goreceksiniz. iste dis ipini koklamak, o noktalari tespit etmek, kendinden tiskinmek, ouwww paha bicilemez!

    kullanma onerileri:

    - ipi, dis arasina soktugunuzda ipi disin yuzeyine yaslayin, c harfi yaparaktan disi sarmalayin ve yavas yavas yukari cikin. ip, o pembe dis etlerinizin altina giriyor inanabiliyor musunuz? sonra fis fis kayikci hareketleri. oyyshh canim cekti yazarken, neyse.

    - temizlerken arada ipi ilerleterek temiz iple baslayin temizlemeye. bunun nasil olacagi kafaniza gore sanirim, mesela iltihapli kokan bir yer varsa kesinlikle ipi ilerletin diyorlar.

    - arkalari temizleyebilen beri gelsin, iki el agza nasil sigar bu konu ustunde calismalarim devam ediyor.

    - hangi ipi kullanacaginizi dis doktoru soyluyor. oyle kendi basiniza secemiyorsunuz sanirim. bilemem.

    - kullanim sirasi hakkinda belli tartismalar var gordugum kadariyla. bence en guzeli, once disleri fircalayip buyuk oranda temizligi gerceklestirmek. sonra dis ipiyle rahat rahat aralara calismak, zaten olay birsey cikarmak degil dis arasindan, o noktayi fis fis kayiklayarak bakterilerin tutunmasini engellemek, dis fircalamak nasil ki bir dis supurme islemiyse. veee en sonunda calkalama suyuyla agzi calkalamak! iste bundan sonra sabah ayni fircalama ferahligiyla uyanicaksiniz cunku bakteri falan kalmadi!! kehkehkeh! kiss my ass bakteriler! hemen yaninizdaki sevgiliye falan yumulun hatta, ohh agzim kokuyor problemi yok birsey yok!

    cok zevkli degil mii??
  • diş problemlerinden çok çekmiş biri olarak yazıyorum, diş ipiyle temizlik neredeyse her gün yaptığım rutin bir işlemdir.

    diş ipleri biraz zahmetli oluyor. 1-2 yaptıktan sonra insanın ugrasasi gelmiyor. arkalardaki dişlere ulaşmak çok zor geliyor.
    manner science marka kanca şeklinde diş ipi alıyorum. yalnizca migros ta var. paketi 8-9 lira falan. bazen indirime giriyor 5 liraya alıyorum. evde her zaman bulunduruyorum. bütün dişleri tek tek temizliyorum. tavsiye ederim. et ve lifli gıdalar yedikten sonra deneyin arkalardan ne yemek parçaları çıkıyor görünce şaşıracaksınız. temizlemezseniz gece o parçalarla uyuyorsunuz. ağız bakteri yuvası oluyor. bahsi geçen diş ipi

    bir de bunların tırtıklı çubuk gibi olanları var. rossmann da bulabilirsiniz. o da diş diplerine tırtıklı şekilde girip temizliyor. onu da ayda 1 falan yapıyorum. şuna benzer bir şey bu

    bu kadarını yapıyorsanız bir tavsiye daha vereyim. dişleri fırçaladıktan sonra dilinizi de fırçalayın. inanılmaz ise yarıyor. ağız kokusunu inanılmaz azaltıyor. (ağız kokusu hala varsa ve dilinizden beyazlık varsa dil mantarı olabilir. kontrol ettirin)

    bunlarla uğraşmak istemeyenler braun oxyjet diş duşunu kullanabilirler. o da zamanın ötesinde bir icat. 200-250 lira arası güncel fiyatı. şurada var.

    1-2 ayda bir de andorex boğaz spreyi kullanıyorum. bogazimda biraz sızı hissedersem hemen sıkıyorum. ağız ve boğaz sağlığı için süper bir sprey.

    bunlara ilaveten tuzlu su ile gargara yapmak ağız sağlığı açık yaraların iyileşmesi ve mantar oluşumunu engellemek için birebirdir.

    2 yıldır bunu yapan biri olarak net söylüyorum 2 kış boyunca hiç hasta olmadım. bademcik vs şişmedi. bazen kışın hasta olmadan bitkin olduğum olurdu. bu artık yok. bence ağız sağlığı=beden sağlığı net...

    edit: bir yazarla sirke ile gargara konusunda mesajlaştık, ben diş hekimi falan değilim ancak sirkenin ciddi bir kireç çözücü olduğunu biliyorum. ağız sağlığı ve diş etlerine iyi geldiği internette yazıyor ama seyreltilmemiş şekilde kullanımı diş minesine ciddi zararlar verecektir. şayet 1/5 oranında suyla seyreltip gargara yaparsanız 5.5ph'a sahip diş minesine zarar vermiyormuş. sözlükte diş hekimi varsa konu hakkında yorumlarını bekliyoruz.
    http://www.livestrong.com/…ar-bad-for-tooth-enamel/
  • arka dişlerde nasıl kullanılacağını bir türlü çözemediğim meret. benim mantığıma göre bir elin kafamın içinden geçmesi gerekiyor?
  • onu bunu bilemem de, diş ipi kullanan insanların gerçek anlamda bakımlı insanlar olduklarını düşünüyorum. bir insanın ne kadar bakımlı olup olmadığını gösteren bir ipucu gibi. diş ipi kullanıyorsa gerisini merak etmeye gerek yok temiz biridir, bakımlıdır.

    böyle düşünüyorum tamam mı? ayrıca 2 tane japon balığı ve 2 tane muhabbet kuşu aldım bugün, çok mutluyum. ihi.
  • artık çantamdan eksik etmediğim.
    dişlerini günde üç kez fırçalayan ve düzenli olmasa da aynı diş hekimine kontrole giden insanım.
    geçenlerde diş eti kanaması şikayetiyle yine aynı doktoruma gittim.
    diş taşına bağlıymış o kanamalar. temizledi.
    ardından evet sürekli fırçalıyorsun belli zaten ama diş ipi kullan. neden kullan mıyorsun dedi.
    iyi de be adam sen hiç bana diş ipi kullan dedin mi.
    yıllardır tanırsın beni, neden hiç önermedin. ya da şimdi mi haberdar oldun bu icattan.
    diyemedim elbette. peki dedim.
    doktorların da buna gereken önemi vermediği aşikar. yönlendirmiyorlar ki bizleri.
    hem, hiç reklamı da yok bunun. her saat onlarca diş macunu reklamı çıkarken ekrana bir kez bile diş ipi reklamına rastlamadım.
    kullanımın yaygın olmamasının sebepleri bilinçsizlik başka birşey değil.
    diş ipi üreticilerini halkı bilinçlendirmeye davet ediyorum.

    zöe:
    la, manyak mısınız. devam edin kullanmamaya o zaman.
  • deneyimlerim sonucu dişleri fırçaladıktan sonra değil de, fırçalamadan önce kullanmanın daha iyi olacağı kanaatine vardığım, dolgulu dişlere süründüğünde liflerine ayrılma olasılısı oldukça yüksek bir diş temizleme aracıdır bu.

    küçük çocuklarda kullanıldığında dişlerin arasında boşluk kalmasına neden olabilir. bende olmuştu. diş ipi bağımlısı bir büyük tarafından bana aşılanan bu nane, bir süre sonra dişlerimin arasının açılmasına, arasından gemilerin kayarak geçmesine neden oldu. şimdi mısır yediğimde efenim, bildiğimiz kaynamış mısır, ve ardından yediğimi unutup güldüğümde, bir mısır tarlasına, bir van gogh resmine dönüşüyor dişlerim. ya da dişlerimi fırçalama işlemim bittiğinde, cereyan yapıyor o dişlerin arasından.
  • bunun ne kadar yararlı bir icat olduğunu şöyle anlatayım.
    öncelikle sağlıklı dişlere sahip olmak büyük oranda genetik faktörlere bağlı sanırım, çünkü gerçekten dişlerine hiç özen göstermeyip ağzında tek bir dolgusu olmayan insanlar var. ben ise genetik açıdan şanssız olanlardanım. tamam şimdiye kadar çok özen göstermemiştim ama günde 1 kez fırçalamayı da ihmal etmemiştim. genetik açıdan şanssızlardansanız günde 1 kez fırçalamak yetmiyor.
    2 sene öncesine kadar ben de günde sadece 1 kez fırçalardım, gece yatmadan önce. her dişimi fırçalamada da dişetlerim kanardı. diş hekimine düzenli gitmezdim, sadece çürük ya da ağrı olduğunda giderdim. o zaman da iş işten geçmiş oluyor. gittiğim diş hekimleri de artık bilinçsizliklerinden mi yoksa daha çok önleyici değil de tedavi edici şeylere bel bağladıklarından mı bilmiyorum bakım konusunda pek tavsiyelerde bulunmadılar. 2 sene önce arkadan bir azı dişim (20'lik idi sanırım) iyice sallanmaya başlayınca erciyes üniversitesi diş hekimliği fakültesine gittim. orda önce oral diyagnoz bölümünde ağzımın ve dişlerimin genel durumuna baktılar, sonrasında çekilecek iki dişim olduğu için bir bölüme (ağız ve çene cerrahisiydi sanırım) ve diş eti hastalığım olduğu için de periodontoloji bölümüne sevk ettiler. dişlerim bir haftalık arayla çekildi, 20'lik diş olduğu için ve bana ağrı verdiği için pek önemsememiştim. periodontoloji bölümüne gittiğimde de oradaki hekim agresif diş eti hastalığım olduğunu ve mutlaka diş ipi ve arayüz fırçası kullanmam bakımı ihmal etmemem gerektiğini söyledi. belli bir arayüz fırçası modelinden alıp gelmemi, nasıl kullanacağıma dair tavsiyelerde bulunacağını söyledi. ben pek önemsemedim, gitmedim de ondan sonra, yine günde 1 kez dişlerimi fırçalamaya devam ediyordum, hala her fırçalamamda kanıyordu. kanamalar da bana normal geliyordu artık, heralde o dönemde kanamasa bir anormallik var diye diş hekimine gitmeyi düşünürdüm.

    neyse efendim 3-5 ay kadar sonra bu sefer 20'liklerin önündeki azı dişim iyica sallanmaya ve ağrımaya başladı. bu sefer yine diş hekimliği fakültesine gittim, ağrıyan azı dişimi çektirdim. dişimde hiçbir çürük olmamasına rağmen sırf diş eti çekilmesinden dolayı bir azı dişimi kaybetmiştim. tekrar periodontolojiye gittiğimde aynı hekim bu sefer beni azarladı, geçen sefer önemsemediğimi, bu yüzden azı dişimi kaybettiğimi, bu hastalığın 30 yaşına kadar ağzımdaki tüm dişleri kaybetmeme sebep olabileceğini söyledi. bu sefer önemsedim tabi ki. aynı günün akşamında diş ipi ve arayüz fırçasını almış, hekimin yanına gitmiştim. nasıl kullanmam gerektiğini anlattı, gösterdi ve sanırım 1 ay sonrasına randevu verdi. ben bir ay dediği şekilde kullandım, bir ayın sonunda diş eti kanamalarım durmuştu, ağzımda bariz iyileşmeler vardı. o zamandan beri diş ipi ve arayüz fırçasını aksatmadan kullanırım. basit bir diş ipinin ne kadar faydalı olduğunun canlı şahidiyim.

    başlangıçta her dişin arasına girmek 15 dakikanızı alıyor, fakat gitgide uzmanlaşıyorsunuz, benim şu anda 5-7 dakika arasında sürüyordur sanırım. işin tek esprisi diş fırçasının asla ulaşamayacağı dişlerin aralarına girip birbirine bakan yüzeylerini diş eti tarafından dişlerin dışına doğru iple sıyırarak ve bunu her gün yaparak oralarda diş taşı birikmesini engellemek. diş taşı oluşursa bu diş eti çekilmesine yol açıyor ve sapasağlam dişlerinizi kaybedebiliyorsunuz.
  • sensodyne marka olanlari (hassas dis eti icin olan da dahil) berbattir. makrome ipi gibi masallah. girdigi yerden cikmiyor; cok kalin ve sert. asiri kanamaya yol aciyor. evde powerdent diye bir sey buldum; hayatimda kullandigim en guzel dis ipi. ipek gibi. arastirdim, bim'de satiliyormus.
  • insanın kendisinden soğumasına sebep oluyor. hayatınızda hiç diş ipi kullanmadıysanız dişlerinizi fırçaladıktan sonra diş ipiyle temizleyin ve o ipi koklayın. ben bu dişlerle nasıl yaşıyorum diyeceksiniz kendinize.

    diş ipi neden koklanır bilmiyorum ama iyi oldu. kendimle arama mesafe koydum.

    artık diş fırçalarına güvenim yok. emin olun diş fırçalamak koca bir yalan. hiçbir şey temizlenmiyor fırçayla.
  • reklamı yapılmayan ürün.

    hakikaten merak ediyorum. diş fırçasının ve macununun onlarca reklamı varken diş ipi ile ilgili hiç reklam yok, neden?
hesabın var mı? giriş yap