• öyle bir ilçedir ki, ilçe olduğundan beri hiçbir belediye başkanı iki dönem üst üste belediye başkanı seçilmemiştir, chp aday göstermemiştir. neden? rant için sıra var. herkes bir dönem başkan olur ilçeyi sömürür gider. hizmet. hizmet yok.
    aday adayı chp'ye para yatırır. en yüksek parayı veren aday gösterilir. aday başkan olur. beş senede chp'ye yatırdığı parayı çıkarır üstüne kar eder ve emekliye ayrılır. defne'de belediyecilik budur.

    not: chp'den başka hiçbir partinin kazanmasinin mümkün olmadığı hatay ilçesi.
  • birleştirme yerine bölme işini çok iyi yapan akp'nin sırf büyükşehir belediyesi olarak faaliyet göstermeye başlayacak hatay ilinde yaptığı sınır değişiklikleriyle merkez antakya ilçesinden oy alamadıkları mahalle, belde ve köyleri ayırıp yeni kurduğu, saçma sapan sınarlarla, mezhepsel ve etnik kökene bakılarak oluşturulan 186 bin nüfusa sahip yeni ilçesi. kilometre başına 1200 kişinin düştüğü ve ilin en yoğun ilçesi olarak da istatistiklere girdiğini de belirtelim.

    hayatınızda görüp görebileceğiniz en saçma sapan sınırlara sahip ilçe olduğuna dair isteyen kişiyle istenilen iddialara bile girmeye hazırım. kısaca antakya'dan ayrılan 5 mahalle ve 10 belde gibi yoğun nüfuslu yerlerin de yeni kurulan ilçeye eklendiği düşünülürse farklı yönlerde 10-15 tane ilçe merkezi olduğu zannedilecektir. yanlış anlaşılmasın ilçe sınırlarının oluşturulduğu ve antakya'dan koparılıp kurulan yer; antakya'da ki en güzel muhitlerin (tarih, doğa vb), en aydın insanların yaşadığı bölgelerden seçilerek oluşturulmuştur. mesele o değil de binlerce yıldır iç içe kardeş kardeşe yaşayan, ne dinsel ne mezhepsel ne etkin köken ayırımı yapmayan antakya insanının böyle saçma sapan sınırlarla birbirinden koparılmaya çalışılması insanın zoruna gidiyor.

    bilenler bilir harbiye'den samandağ'a bağlanan ve arasında bazı köy ve beldeleri barındıran bir çevreyolu vardır. bence bu yolun yapılış amacı işte şimdi ortaya çıkmış oldu. yeni oluşturulan defne ilçesi bu şekilde bırakılırsa sadece tabela ilçesi olarak kalacaktır ama işte bahsettiğim bu çevreyolu mıntıkası zamanla yerleşkelerin artmasıyla bu ilçenin merkezi olarak oluşturulup bu bölge insanının antakya'dan koparılması düşünülmektedir gibi geliyor bana. umarım yanılırım fakat görüntü şuan için bu şekilde.

    edit: aklıma gelmişken söylemekte fayda var. şöyle kabaca değineyim. bu bölge insanı bütün işini, yatırımını, eğitimini, sosyal ve kültürel hayatının tamamına yakınını antakya'ya bağlamış bulunmaktadır. hal böyle olunca bu konularla ilgili ciddi sorunlar yaşanacağı aşikardır. 186 bin nüfuslu bir yerde sadece 4 tane lisenin olması (bu bölgenin okuma oranı il bazının üstündedir, şimdi eğitim çağında ki çocuklar başka ilçede okumak için ikamet vs gibi işlerle uğraşmak zorunda kalacaklar ki kendi muhitinin dışında bir okulda okumak da yasak ee 4 tane lise var sadece bakalım ne tür zorluklar çıkarılacak antakya'da okumak isteyenlere), en ufak bir iş merkezinin, fabrikanın, sosyal-kültürel tesisin, spor salonunun, sanayi bölgesinin, çarşının-pazarın, herhangi bir devlet kurumunun, hastanenin (iki tane ufak özel hastane var sağlık ocağından halliceler) ve bu tip insan hayatını birebir etkileyen şeylerin olmaması çok ciddi sorunlara yol açacaktır. zaten hatay başlı başına istihdam sorunu yaşamakta olan bir il o yetmezmiş gibi bu ilçeyi tamamen yalnızları oynamasına terk etmek burada ikamet eden insanların yok olmasını, gerilemesini, eğitimsizleşmesini, maddi/manevi olarak fakirleşmelerini, çürümelerini istemek gibi bir şey ki zaten amaç buydu. emeği geçenler gün yüzü görmez umarım. amin.

    akp gittikten sonra ilk değiştirilmesi gereken şeylerden biri de bu büyükşehir yasası'dır. dolayısıyla da bu şekilde oluşturulan ilçelerdir.
  • sadece iki sandıkta değil bir çok sandıkta akp'nin sıfır (0) ya da görevlisinin oyuyla sadece bir (1) çektiği ilçedir.

    ilçe seçim sonuçları; (akp 84 sandıkta sıfır çekti.)

    93.209 seçmen
    82.477 kullanılan oy
    80.908 geçerli oy

    chp: %82.1 (66.419 oy)
    tkp: %7.6 (6.170 oy)
    ip: % 4 (3.211 oy)
    akp: %3.3 (2.681 oy)
    ödp: %1.1 (865 oy)
    hdp: %0.8 (666 oy)

    büyükşehire giden oy sonuçları; (akp 7 sandıkta sıfır çekti.)

    93.209 seçmen
    82.862 kullanılan oy
    oy 81.554 geçerli oy

    chp: % 94 (76.170 oy)
    akp: % 4 (3.363 oy)

    not :hatay'ın en büyük 3. ilçesi konumunda olan defne'de, seçime 322 sandık ve ysk tarafından görevlendirilen 644 (parti harici görevliler) sandık kurulu üyesiyle girildi.

    -yurt dışında çalışan ve başka şehirlerde okuyup oy kullanmaya gelemeyen kişi sayısı yaklaşık 12 bin gibi yüksek bir rakam. katılım oranı % 88'de kalmış. bunların bir kısmı gelebilseydi çok daha hard bir durum olabilirdi*. umarım bir dahaki sefere daha duyarlı olunur.

    -akp'nin oylarının geldiği yerler ise;

    sınırları içinde sadullah ergin'in kendi köyü (çökek) ile akrabalarının bulunduğu iki köy (hüseyinli) ve (üzengili) köyleri vardır. zaten bu oyların çoğunu da bu 3 köy (akp'nin 1200 oyu buradan) ile birlikte sandıklardaki akp görevlileri, sandık kurul üyelerinden (toplam 644 üye) akpli olanlar ve ilçedeki merkez mahallelerde yaşayan az sayıdaki yabancılar ile bir kaç kanı bozuk tarafından almıştır.

    edit: *kısacası sen adamları antakya'dan ayırıp, ötekileştirmek için çalışırsan adamlarda şamarı böyle yapıştırır.
  • 16 nisan 2017 referandum seçimlerinde % 93.5 oranında hayır oyu vererek bir kez daha türkiye rekoru kıran ilçe.

    bana soracak olursanız eski seçimleri de göz önünde bulundurunca yüzde 96 hadi yüzde 95 çıkması gerekiyor diye düşünürken %1.5'lik bir kayıp yaşamıştır.

    hoş bu seçimde akp inanılmaz bir müşahit sayısıyla ilçeye çıkarma yaptı. onların az da olsa bir etkisi olmuş olabilir tabi ama 100 bin oyu olan bir yerde yüzde 93.5 almak da inanılmaz bir rakam.

    defne belediyesi'nin de türkiye'nin en kötü çalışan belediyesi olduğunu da eklemeden geçemeyeceğim. chp bu şekilde ödüllendiriyor(!) bu halkı.
  • dört ay sonra, kasım ayında kucağıma alacağım kızımın adı olacak. inşallah sağlıklı, sorunsuz bir şekilde doğar da, onu kucağımıza almak nasip olur
  • bence en güzel iki kız isminden biridir. diğeri ise aslı. bence adı defne olan birisinin çirkin olma ihtimali yok. en azından çok sempatik olur.
  • apollon (güneş) daphne'yi (şafak) kovalarken, asla kimseye ait olmak istemeyen daphne toprak anadan aman diler. o an defneye dönüşür. apollon yetiştiğinde daphne'nin kalbi halen atmaktadır. kovaladığı daphne'nin asla kendine yar olmayacağını geç de olsa anlayan apollon der ki "bundan böyle ünlü şairler, muharipler, büyük işler başaranlar senin yapraklarınla mağrur alınlarını süsleyecekler."

    roma hükümdarlarının taçlarında bulunan yaprakların aslı esası bu mitolojik öyküden neş'et eder.
  • akp adayının adaylıktan çekildiğini açıkladığı hatay'ın yeni ilçesi.

    acaba yeni birini aday gösterecekler mi merakla bekliyorum. sırf oy için, büyük şehir belediyesi için antakya'yı bölüp bu ilçeyi kurdunuz üstünüze yıkılacak umarım*.
  • biricik çocuğumun adı olur kendisi.
    hocanın kazanı doğurur ama ben doğurmam derken inanılmaz bir gelişme oldu ve ben de doğurdum. kendim dışında herkese çokça yakıştırdığım annelikle yeni tanıştık. ağırdan alıyoruz.
    çiçeğim burnumda, defne sıpamın gözüne girmeye çalışıyorum epeydir, adıyla yaşasın.
  • doğmasına 1 ay kalmış kızımın adı. güzellikler çağrıştıran bir isim... umarım hayatı da güzellikler içinde geçer.
hesabın var mı? giriş yap