• amerikali unlu minimal technoculardandir.* dan bell olarak da bilinir. produksiyonlarindan ziyade setleri tercih sebebidir. nedense chicago'lu oldugunu dusunmekteyim kendisinin.
  • post endüstriyel* kavramının isim babası.
  • "kaçıııııın ideolojilerin sonu geliyoooooooooor" diye çığlıklar atarak ortalığı karıştırdığı tahmin edilen modernite sonrası insan örneği. kendisi makineleri ve teknolojiyi çok sever, yeni nesil ve yeni hayatın teknolojinin güzellikleriyle güzelleşeceğine inanmaktadır.
  • 2011'de tamam demiş bir sosyolog daha. new york times'a göre tanımı "a socialist in economics, a liberal in politics and a conservative in culture.” hadi bakalım.

    http://www.nytimes.com/2011/01/26/arts/26bell.html
  • post endüstriyel toplum kavramının babası değildir. the coming of-post industrial society (1973) isimli kitabıyla kavramın popülerleşmesini sağlamıştır. kavramın isim babası the post-industrial society (1971) ile alain touraine'dir. ayrıca sik kafalının tekidir.
  • güzel techno çalan abd li dj.

    visionquest presents: a detroit affair
  • daniel bell'in sözleriyle, dünyamızda (bell bu dünyayı 'postendüstriyel' olarak
    betlmlemeyi tercih eder) insanlar giderek daha çok doğanın dışında ve giderek
    daha az makinelerle ve şeylerle birlikte yaşıyorlar; yalnızca birbirleriyle birlikte
    yaşıyorlar ve birbirleriyle karşılaşıyorlar ... insanlık tarihinin büyük kısmı için gerçeklik doğaydı. .. son 150 yıl boyunca gerçeklik, insanlar tarafından yapılan ama
    şeyleşmiş bir dünyada insanın dışında bağımsız bir varlığa dönüşen teknik,
    aletler ve şeyler haline geldi. .. şimdi gerçeklik, salt toplumsal dünya haline geliyor ("culture and religion in a postindustrial age", ethics in an age of pervasive technology)
  • bell'in sosyal teorisine göre toplumlar; endüstri öncesi, endüstriyel ve post endüstriyel olarak üçe ayrılır.
    endüstri öncesi toplumda kaynak "toprak", endüstriyel toplumda "makinalar", post endüstriyel toplumda "bilgi"dir. endüstri öncesi toplumda teknoloji "emek-yoğun", endüstriyel toplumda "sermaye-yoğun", post endüstriyel toplumda "bilgi-yoğun"dur. endüstri öncesi toplumda egemenler "toprak sahipleri ve askerler", endüstriyel toplumda "iş adamları", post endüstriyel toplumda ise "bilim adamları ve araştırmacılar"dır.
    (bkz: sezgin kızılçelik)
    (batı sosyolojisini yeniden düşünmek 2)
  • harvard üniversitesi'nde sosyoloji profesörü ve abd edebiyat ve bilimler akademisi 2000 yılı komisyonu başkanlığı yapmış amerikalı sosyolog. bell, sanayi sonrası toplum kavramının da babasıdır. ona göre ekonominin yönetiminde gittikçe artan ölçüde teknik ve bilimsel bilgilere dayanmakta olan karar alma mekanizmasının sürekli genişlemesi, toplumsal yapıda köklü bir değişikliğe yol açmakta, bu da toplumların hem kültürel hem siyasal yaşamını değiştirmektedir.
  • fikirlerini beğendiğim bir amcamız oldu.
hesabın var mı? giriş yap