• içinde : glukoz şurubu , hidrojenize bitkisel yağ , asitliği düzenleyici (dipotasyum fosfat , pentasodyum trifosfat , sodyum polifosfat , trisodyum sitrat ), sodyum kazeinat (süt proteini ) , emülgatör (yağ asitlerinin mono ve digliseridleri , yağ asitlerinin mono ve digliseridlerinin mono ve diasetil tartarik asit esterleri {allah aşkına şunu hızlı okumaya çalışın şiir gibi}) doğala özdeş süt aromaları , topaklanmayı önleyici (slikon dioksit ) , tuz. bulunan çılgın karışım

    neyseki içinde domuz yağı ve katkıları yokmuş , öyleyse rahat rahat içebiliriz.
  • gida devi nestlenin diger bir urun olan nescafe için urettigi tamamlayici maldir. hazır kahve kullanmasam da doktorun "kalsiyum al, sut kullan kahvende" gibi tavsiyeleri sonucunda salak gibi almis oldugum urun. kahve beyazlaticisi olarak gecen bu urunun icerisinde kesinlikle sut tozu ya da kalsiyum yoktur. tüketici danışma hattındaki nazik kişi "tamamen bitkisel urunlerden elde edildigini" belirtmistir. içimden kıçımı ye* gibi terbiyesiz laflar etsem de kontra soru oalrak; "o zaman bunun amacı nedir?" diyebildim sadece. cevap "kahveyi beyazlatıyor, kahveyi yumuşatıyor"..iyi gunler diledim, tesekkur ettim. bu olaydan çıkaracağımız; evde sütünüz/süt tozunuz yoksa kahveyi sütsüz için, yanında kalsiyum tabletleri* alın. hatta en guzeli kalsiyum tablet almak; hem mis gibi filtre vs. kahvenizi kıvamında içersiniz hem de kalisyum emiliminizi düzeltmiş olursunuz.

    -kafi meyt ister misin?
    -ne gerek var sen varsın ya, konuşuyoruz işte tatli tatli...
  • vanilya aromalısı acayip güzel kokar ve bir o kadar da lezzetlidir,
    insanı, bunu kahveye koyacağıma kaşık kaşık mı yesem yoksa burundan mı çeksem şeklinde düşüncelere yöneltir...
  • içeriğinde glikoz şurubu ve hidrojenize bitkisel yağ yani margarin barındıran süt tozu görünümlü zehir.
  • daha önce bir reklamında kahveye süt yerine konmasının makul olduğu, sütün ikamesi olarak anılması yönünde bir iletişimleri vardı. bu ürün süttn üretilen bir ürün değildir.

    içeriğindeki 1. madde mısır şurubudur. diğerleri ise, palm yağı, di-potasyum fosfat, sodyum alüminosilikat, yapay aroma ve renklendiricidir.

    bu ürünün hala süt türevi olduğunu düşünen adam gitsin içmeye devam etsin zaten.
  • subliminal olarak sütün kahveyi bozduğunu ve süt yerine bu zımbırtının kullanılması gerektiğinin reklamı yapılan yapay şey. şey diyorum çünkü, gerçekten ne olduğu hakkında kimsenin net fikri yok. eskiden süt tozu olarak bilinir ve satılırdı ama şimdilerde içerisinde süte ilişkin hiç bir doğal şey bulunmamakta, doğrudan sağlığınıza kastedecek yapay endrüstriyel gıda maddesi.

    siz siz olun kahvenizle ya süt kullanın ya da hiç süte bulaşmadan efendi gibi kahvenizi için.
  • içindekileri arka arkaya sıraladığınızda oluşan ahengin değme şiirde bulunmadığı üründür. içinde kendisiyle tanışıklığımız bulunan bir tek tuz vardır. tövbe ağzıma sürmüyorum.
  • kahveye eklenen bir nevi süt tozudur.

    nescafe ürünü oldugundan jacobs ile karistirilinca kimyasal tepkimeye girip patlayacagi düsünülür ister istemez.
  • aluminyumun alzheimer'a yol açmasının 60'lardan kalmış, o zamandan beri kanıtlanmaya çalışılıp kanıtlanamamış bir mit olmasının yanında coffee mate'teki aluminosilikat maddesinin zararlı olan elemental aluminyum'dan farklı olduğunu vurgulamak gerekir. yani bedende sodyum aluminosilikattan aluminyum iyonunu açığa çıkaran bir tepkime olması gerekir ki, 36.5 °c civarında böyle komplike tepkimeler ancak spesifik enzimlerle olduğundan, böyle bir enzim de olmayacağından (tepkime biyolojik anlamda yararlı olmadığı için) coffee mate'in bedende serbest aluminyum'a dönüşen bir madde içermediğini varsayabiliriz.

    kaldı ki aluminyum doğada yaygın bir element olduğundan, birçok besinde, suda ve toprakta doğal olarak da bulunur.
    (http://www.belgeler.com/…rious-samples-and-matrixes)

    ilaç sınıfında da örneğin yaygın bir antiasit olan talcid'in etken maddesi olan hidrotalsitin açık adı aluminyum magnesyum hidroksit karbonat hidrattır.

    besinlerdeki aluminyum hakkındaki çeşitli bilgiler, bu konuyla ilgili kaygılar (alzheimer meselesi de dahil) ve güncel açıklamalar şurada bulunabilir:
    http://www.hc-sc.gc.ca/…urit/addit/aluminum-eng.php

    coffee mate'in içindeki maddeleri teker teker inceledikten sonra da ben coffee mate'te zararlı bir madde olmadığını düşünüyorum. elbette ben de topaklanmayı önlemek için sodyum aluminyum silikat kullanmayıp topaklı bir şekilde satmalarını tercih ederdim, özgürce dökülen bir toz olmak coffee mate'e bir şey katmıyor çünkü. ama çevremizi ve yediklerimizi ağır metallerden tamamen arındırmak da mümkün değil. bir formunda zehirli olan bir metal bir kompleksin içinde veya bir diğer formda veya kullanımda (ağızdan alınma yerine ciltle temas gibi) düşük toksisiteye sahip olabilir (cıva, titanyum gibi.). ancak detoks ürünlerinin üreticileri gibi kişiler bize bu sözde saflık ve arınmışlığı satarak para kazandıklarından korkularımızı körüklemelerinden doğal bir şey olamaz. ali ağaoğlu'nun deprem korkusunu kışkırtarak çıkar sağlaması gibi.
hesabın var mı? giriş yap