• kabaca bir tanımla, cilt üzerindeki iyileşmeyen yaralara cilt kanseri deniyor. cilt, vücudun yüzeyini kaplayan ve görünen bir organ olduğundan, hastalığın tanısı kolay ve tedavi edildiği takdirde ölüm riski düşük olan tümörlerdir.

    cildin her yerinde görülme ihtimali olsa da; yüz, kulaklar, eller, kollar ve ensede sık görülmesi genellikle güneşe maruz kalmayla alakalıdır. bu yüzden, çocuklukta başlayan güneş ışını hasarları 50 yaşından sonra ortaya çıkar. doğal olarak ileriki yaşlarda cilt kanserine yakalanmamak için çocukluktan itibaren önlem alınmalıdır.

    cilt kanseri, tüm kanserlerin yaklaşık olarak yüzde 3'ünü oluşturur.

    cilt kanserine sadece güneş ışınları sebep olmaz, bunun dışında iyonize radyasyona (x ışınlarına uzun süre ve düşük dozlarda) maruz kalma, kimyasal maddelerle (arsenik, katran, zift gibi kimyasallarla uzun süre) temas etme, virüsler (hpv-:human papilloma virus-), kronik iritasyon ve enflamasyon (uzun süren tahriş ve yangı) şeklinde sıralanabilir.

    tüm cilt kanserlerinin hemen hepsi, kendini ciltte oluşan renk değişimleri ve pullanma ile iltihaplı, kanamalı, ağrılı ve kaşıntılı benekler şeklinde belli ediyor. bu bölgeler zamanla kabuk tutuyor, iyileşiyor ancak yeniden açık yara şeklinde ortaya çıkıyormuş.

    cilt kanseri; bcc, scc ve melanoma olmak üzere üçe ayrılır:

    1- bcc: her 6 yetişkinden 1 tanesinde görülür. yavaş gelişir ve nadiren de olsa iç organlara sıçrayan bir tür olarak bilinir. bu hastalığın en büyük yamuğu tedavi sırasında kullanılan ilaçların görünümü kalıcı olarak bozması.

    2- scc: kırmızı ve kabuklu ya da siğil şeklinde görülür. ihmal etmeye gelmez, zira ihmal edilirse iç organlara sıçrama riski yüksektir. abd’de her yıl 1200 kişinin ölümüne neden olmakta.

    3- melanoma: cilt kanseri içinde en öldürücü olanı. her yıl bu teşhisin konulduğu hastaların (ortalama 38 bin) yaklaşık %20’si hayatını kaybediyor. daha çok vücutta var olan benler sebebiyle oluşuyor. ve ciltin alt tabakalarını etkileyip çok da kolay yayılabildiği için genelde önlem almaya fırsat kalmadan hastanın kaybedilmesine sebep oluyor…
  • dunyada en cok avustralyada gorulen kanser turu. ozon tabakasi buyuk oranda delik cunku orada.
  • benlerimi kontrol ettirmek icin gittigim doktordan ogrendigime gore turk insaninin genlerinde cilt kanserine yatkinlik yokmus ancak yine de benlerinizde artis, var olanlarda ise sekil ve boyut degisikligi, ya da cildinizde sonradan beliren lekeler gozlemliyorsaniz vakit kaybetmeden kontrole gitmenizi gerektiren lanet hastalik. yine genetik faktoru isin icinde olmakla beraber, ozellikle avustralya gibi zararli gunes isinlarina fazla maruz kalinan ulkelerde istatistiksel olarak en sik gorulen hastaliktir ayrica.

    bakiniz
  • cilt kanserinde buyuk devrim

    lokal ileri ucuncu evre cilt kanserlerinde immunoterapi ilaclari ameliyat oncesi verildiginde, metastaz %97 engellenmis. bunun sebebi de tumor cikarilmadan vucuda immunoterapi ilaci verildiginde, bagisiklik hucreleri bastan egitilmis oluyor ve bir daha benzer hucreyle karsilastiklarinda hemen yok ediyorlar. tum bu surecin uyusturucu tespiti yapan narkotik kopeklerinin egitimine de benzetmisler. arastirmacilar muthis bir kapi aralandigini dusunuyor.
    https://medicalxpress.com/…akthrough-treatment.html
  • gunes isinlari karsisinda en cok acik tenlilerin risk grubuna girdigi kanser turudur.
    erken tanida kriyoterapi, (dondurma) kemoterapi kremleri, kimyasal soyma ( peeling), lazer tedavisi yapilir. deri kanseri icinde en fazla ölume neden olan malingn melanom cinsidir. ozon tabakasinin cok inceldigi kuzey avrupa ulkelerinde oldukca yaygin olan cilt kanserine amerika'da her yil bir milyona yakin kisi yakalanmaktadir.
  • dünyada her yıl 3 milyon kişinin yakalandığı hastalık... en tehlikeli türü melanomadır. ben sayısı fazla olan, açık tenli ,sarı veya kızıl saçlı insanlarda risk faktörünün daha yüksek olduğu bilinmektedir.
  • çocukluktan itibaren güneş kremi kullanın ve kullandırın arkadaşlar, güneşi ne kadar seversek sevelim neticesinde cildinize en çok zarar da ondan gelmektedir,
    bugun bir arkadaşımı bu yüzden kaybettiğimi öğrendim, kendimdede senelerdir olagelen bir hastalık, çaresi küçüklükten itibaren güneşin zararlı ışınlarından korunmak ama gel gör ki bunu kimse yapmıyor, yumurta ne zaman götün ağzına geldi işte o zaman akıllanıp kremdi, faktör 50+ ti uğraş dur.
    siz siz olun güneşi evinize alıyorsanız önleminizi de alın lütfen.
  • kadınlara oranla erkekleri daha fazla öldüren bela.

    "kadınlardan farklı olarak, erkeklerde kanser, vücutta daha kolay fark edilebilecek kol ve bacak gibi yerlerde değil, sırt bölgesinde daha çok görülüyor. uzmanlar bu yüzden, özellikle erkeklere, sırtlarını kontrol etmekte yakınlarından yardım istemelerini tavsiye ediyor. cildinde fazla sayıda ben ve çil olanlar, cildi güneşte hızlı yananlar, kızıl veya sarı saçlılar, açık göz rengi olanlar ve ailesinde cilt kanseri vakası bulunanlar özellikle dikkatli olmalı. melanom tedavisinde başarılı sonuç alınabilmesi, erken teşhis edilebilmesiyle bağlantılı."

    http://istanbultribune.com/…en-cok-erkekler-oluyor/
  • ben de aynı anda kolumda çıkan beze ve tırnaklatımdaki siyah çizgiler sebebiyle gugıl abiye başvurup melanom cevabını aldığım hastalık.

    doktora gittim. korkulacak bir şey yok dedi. şimdilik ölmedim çok şükür.
  • burçak karaca isimli medikal onkoloji hekimi ile görüşülmesi gereken hastalıktır.

    herkese acil şifalar dilerim.
hesabın var mı? giriş yap