• uçakların grupların seyahati amacıyla kiralanması, bu şekilde kiralanmış uçakların seferleri (ukte)
    tarifeli seferlerden daha ucuzdurlar. dolmuş uçağı prensibiyle hareket edenlerinin kalkış saati tam olarak belirli değildir
  • bu uçuşlara nereden bilet bulunduğunu, nasıl alındığını bir türlü anlamadığım (turlar hariç) enteresan bir sistem. hayır o kadar uçtuk falan hiç çartıra binemedik yani.

    bi çartıra binmeden gidersem gözüm açık giderim mazallah.
  • genellikte uçaklar için kullanılır, fakat bir kişi veya kuruluşun bir aracın münhasır kullanımı için para ödediği her türlü taşımacılık biçimine uygulanabilir. bir ad hoc charter'ı güzergah dışı bir düzenlemedir; dizi charter'ı aynı noktalar arasında birden çok defa düzenlenen sefer; süreli charter ise aracın belli bir süreliğine tutulmasıdır. tutan/kiralayan şahsın aracı doldurabileceği varsayımından hareketle, standart tarifelerle kıyaslandığında aynı noktalar arasında kişi başına düşen maliyet çok daha az olacaktır.
  • tarifesiz ucak seferi.
  • nereden bulunur bu biletler nasıl gidilir kim organize eder hep merak ettiğim sistemdir.

    hele şu bayram öncesi daha da çok merakımı cezbetmekte.
  • türkiye turizmi açısından düşünüldüğünde, yurt dışından turist getiren operatörlerin, dönüş bacaklarını değerlendirmek amacıyla yerel acenteye söz konusu uçuş hakkında %25 hak vererek çalıştığı sistemdir. hak az olunca uçuşa ödenen miktarda az olmaktadır, o nedenle uygun fiyatlı uçuşlar yapılabilir.
    uçağın kalkış tarihi, inişi ve dönüşü yolcuya teyid edilmez.
    28.09.1955 lahey protokolüne tabidir. uçuş öncesinde uçak saatleri değiştirme hakkını yerel acente saklı tutmaktadır.
    türkiye'de bir çok seyahat acentesi direkt uçuşlu ve uygun fiyatlı turlar için bu sistemi tercih etmektedir.
  • bronislaw malinowski 'den sonra antropolojik bir içerik kazanarak toplumsal kurumları vareden ve insanların örgütlediği bir değerler sistemi olarak "sözleşme" yi tanımlar olmuştur. mesela mitler de toplumlar için birer sözleşmedir. charter myths.
  • ticari sivil havacılıkta her türlü tarifesiz (ing. unscheduled) sefere verilen isim. türkçe'de tarifesiz sefer diye bilinir zaten.
    şimdi şöyle; kalkış saatleri ve ücretleri önceden ilan edilen, halkın kullanımına açık belirli bir düzende yapılan seferlere tarifeli (ing. scheduled) sefer denir, bunun dışındakilere charter (tarifesiz).
  • kıbrıs'ta okuduğum zamanlarda biz öğrenciler için bulunmaz nimetti. 7 saati bulan rötarlar yaşatmasına rağmen kendisinden vazgeçemezdik. çok anılar biriktirdik o rötarları beklerken...
  • ing. herhangi bir kurumun tuzugu, yazili belgesi
    (bkz: code)(bkz: tuzuk)
hesabın var mı? giriş yap