• akbank'in genc nesli rock n coke vasitasiyla sogu$leyebilmek icin icad ettigi kredi karti.
  • rock'n'coke'da geçen kredi kartı. çıkartılmadığı takdirde aç kalınıyor ama oldukça organize bir kart çıkartabilme sistemi oluşturulmuş, tebrik ediyoruz.
  • icindeki cip sayesinde bir kredi kartı gibi calısıyor, pratik bir uygulama bir festival icin, uygulayıcısı akbank.. yalnız, 50000 kisi beklenen bir organizasyona sadece 5 tane kart teslim ve yukleme kasası kurulursa, iste o zaman isin tadı tuzu kalmıyor; kuyruklarda beklemekten konserleri dinleyemiyorsun. bir diger eksi tarafı da baskalarının kartlarının siparis sırasında birbirine karısma olasılıgının yuksek olması, 20 milyon doldurdugunuz kart bir bakıyorsunuz 40 milyonluk oluvermis, ne guzel degil mi?
  • rock n cokedan hatıra olarak sakladığım icad.
  • 50 centli suck n cokeun başımıza tebelleş ettiği kapitalist oyuncağı, asilikten tatlı su marjinalliğine geçişin para birimi.
    (bkz: tobe estafurullah)
  • festival süresince 475 milyar harcanmasına aracılık etmiş kart.
  • geçtiğimiz yıl kartımda kalan 5 milyon liramı çıkışta iade alamamıştım (o kuyruğa girmemek için gerekirse üste bir o kadar daha verirdim).

    derken efendim geçen yılki kartımı doldurmak üzere uzattığımda sordum

    "geçen yıldan 5 milyonum vardı, nooldu?" diye (e para kıymetli tabi, o kadar da değil)...

    dedi görevli bayan;

    "o paralar akbank'a geçiyor"

    ...............................

    bunun üstüne anketi yapar mıyım yaparım... tam 10 kişiye sordum ve notlar aldım.

    10 kart sahibinden sadece 1'i kartı alış verişte sıfırlamıştı... geri kalan 9'undan 3'ü para üstü gişesine gitmiş, 6'sı da "ya boşver üff" demeyi tercih etmişti... "boşver" diyenlerin ellerinde kalan krediler ise şöyleydi;

    1. kişi: 2.500.000
    2. kişi: 1.000.000
    3. kişi: 6.500.000 (bu benden de müsrif çıktı)
    4. kişi: 4.000.000
    5. kişi: 1.000.000
    6. kişi: 1.500.000

    toplam: 16.500.000

    şimdi geliyoruz araştırmanın en can alıcı noktasına... elde ettiğim gayrı resmi istatistiklere göre;

    anketin birinci bölümünden anlıyoruz ki her on kişiden 6'sının elinde kartlar irili ufaklı kredilerle festival hatırası olarak kalmış bulunuyor... bu rakkam 40.000 kişiden 24.000 bininin şu anda cardrock sahibi olduğunu gösteriyor. ve yine sadece 10 kişi üstünden yapılan ve asla çok sağlıklı bir veri olduğunu iddia etmeyeceğim araştırmanın sonucuna göre;

    bu 6 kişinin orada bulunan 40.000 kişiden % 60'ını temsil ettiğini varsayalım... 24.000 kişi ediyor.

    şu an bu 24.000 kişinin cebindeki "cart"ta "akbank'a geçmiş" olduğu var sayılan meblağın 66.000.000.000 tl (yazıyla; altmışaltı milyar) olduğu tahmin edilebilir...

    dediğim gibi ama, umarım öyle değildir, bana denk gelen 10 kişiye göre böyle bir durum çıkmıştır.
  • içinde kalan paraların herhangi bir akbank atmsinden çekilebilmesi gereken kart.
  • efendim, söz konusu kartı, festival alanında bize ısrarla aldırmak isteyen arkadaşların aksine, karnımız acıktığında, festival alanı dışındaki köfteciden karnımızı doyurmuş olmamız ve biraları mahalledeki tekel rıza dan almış olmamız koca patronlara koymamış olsa gerek, diye düşünmekteyim.

    ayrıca card+rock yani; cardrock munzurluğunu gösteren zihniyete az bile yapmışız diyorum.
  • konaklamalı bilete sahip olanların, ilk gece, festival alanına binbir türlü işkenceyle ama yılmadan girmesi akabinde 4 adet cardrock standından sadece ikisinin açık olduğunu görmesiyle dumurun nirvanasına ulaşması, yine o bünyelerin aç olması nedeniyle bir gayret kuyruğa girerek türlü ızdırapla 1 adet cardrock'a sahip olup gecenin 12'sinde ancak karınlarını doyurabilmiş olmasından dolayı sözkonusu kart ve o kartın sahibi banka*, halen türlü dileklerle anılmaktadır.

    (bkz: unutmamak)
hesabın var mı? giriş yap