• bu bilim dalıyla ilgilenenlerin taksonomiye dair her türlü sıkıntısını giderecek bir site için (bkz: theplantlist.org)

    ingilizce olan ismi türkçede bitki listesi anlamına gelen site, bilinen bütün bitki türlerinin latince sınıflandırma isimlerini barındırıyor. üstelik listede hem kabul edilmiş* hem eş anlamlı* hem de üzerinde mutabakata varılamamış* bitki isimleri ayrı ayrı verilmiş.

    theplantlist.org, royal botanic gardens kew* ve missouri botanical garden adlı kuruluşların bir ortak çalışması.

    anasayfadaki istatistiki özete göre, sitede yer alan bilimsel tür* düzeyindeki bitki isimlerinin sayısı an itibarıyla 1,040,426. bunların 298,900 adedi kabul edilmiş tür isimlerinden oluşuyor. ayrıca, listede 620 bitki familyası* ve 16,167 adet bitki cinsi* bulunuyormuş.

    ahanda adresi: http://www.theplantlist.org/
  • bitkilerin anatomik yapisini inceleyen bilim dalidir. eczacilik fakultesi ikinci donem dersidir ayni zamanda. laboratuvarlari da bir hayli komiktir.

    -evet arkadaslar. size vermis oldugumuz bir cuval kenevirden kala kala bu mu kaldi?
    -hocam yaprak sarmasi yapacaktik aksama?
    -?!
  • lise çağında gençlere verilmesi gerektiğini düşündüğüm bir ders/bilim dalı.
  • üstteki entry için bir düzeltme yapmak istiyorum ama yazara mesaj gönderilemediği için buraya yazıyorum. dünyanın en uzun ağacı 331 metre değil 331 feet uzunluğundaymış.
  • bitkileri ve bitki yaşamını inceleyen, eğlenceliq bi bilim dalı “bir bitkiyi anlamak” felsefeleri wardır mutlaqa botanikçilerin, hiç botanikçi tanıorm ben.
  • yaklaşık 250 tane bitkiyi latince adı familyası ve her türlü şeyiyle ezberleme zorunluluğunu getiren asıl adı farmasötik batanik olan saçma sapan eczacılık dersidir.. ne yani, ben şimdi o bitkinin özelliğini biri bana sorduğunda bakıp söyleyince olmuyor mu, bir de ben bunun ne kadarını aklımda tutabileceğim ki zaten,neyse çare yok, mecburuz...
  • en güzel en zevkli bilimlerden birisidir,biyolojinin bir kolu olup bitkilerin iç ve dış yapılarını inceler. günümüz modern botaniği gregor mendel ve august weismann gibi bilim adamlarına çok şey borçludur.
  • bilim dalı. evet tanımımızı yaptıktan sonra botanik biliminin emperyalizme daha doğrusu ingiliz sömürgelerine daha da dahası ingilizlerin dünyasaki tahakkümüne olan etkisini bir kaç satırla ifade edelim. isimler geçici, baki olan sistem dinamikleridir.
    kauçuk...
    j. d. hooker adında ingiliz bir botanikçi. darwin’in yancılarından. babası da büyük botanikçi. ingiltere de beşik ulemalığı olmamasından mütevellit hooker kendi tırnakları ile erişir kariyerinin zirvelerine.
    he şey diyorduk. hooker denen botanikçi amazonlara define avcıları değilde bitki avcıları gönderir. gidin bana bitkiler getirin der. onlarda bir çok fide getirir. en etkilisi emperyal düzene en çok hizmet edecek olan kauçuktur.
    hooker bakar ki kauçuk baya iyi bir bitki. çoğaltıp ingiliz sömürgelerine dağıtır. brezilyanın pazarını bile dağıtıp söktürü ingiltere de canlandırır.
    güney doğu asya ülkerindeki kauçuk piyasası bu yüzden ingilizlere borçludur. yani hooker denen herife.
  • (bkz: petkim) eskiden burasi bir parkmis fakat bugun resmen fugus yuvasi girisindeki kucuk parkda aksamlarimizi gecirdigimiz tatli mekan
hesabın var mı? giriş yap