• içerisinde milyonlarca ayrı nota içeren midi bestelerdir.

    1942 yılında besteci conlon nancarrow'un piyanistlerin ritmik olarak kompleks müzikleri çalabilmekteki sınırlı yeteneklerinden daralıp delikler açılmış kağıt ruloları girdi olarak kabul edip çalan bir makina satın alması, insan eli ile çalınması imkansız derecedeki kompleks müzikal besteleri çalabilme imkanına sahip olarak, günümüzdeki elektronik müzik sanatçılarının öncüsü olmuştur.

    mozart'ın eserlerinde bile döneminin aristokratları tarafından bir insanın bir günde idrak etmesi gerekenden çok daha fazla nota içerdiğini düşünmelerini hesaba katarsak, günümüzde midi teknolojisini kullanarak insan eli ve belki kulağı için çok kompleks gelecek bestelerin çalınması için oluşturulan eserlere black midi denir. black midi, ismini notasyonun insan gözü ile okunamayacak kadar kara olmasından alır.
  • yeni albümleri hellfire çıkmasına 20 gün kala malum ortamlara sızmış olan grup. dinleyen herkes -ben de dahil- en iyi albümleri olduğuna hemfikir. daha şimdiden rateyourmusic 2022 chart'ını 4.35'li puanlarla ele geçirdi. yıl sonuna kadar 1.'lik için black country new road ile kıyasıya yarışacaklarını düşünüyorum.
  • canlı performanslarını izleyince daha iyi anlıyorsunuz, adamlar bir nevi bilinç akışı tekniği ile müzik yapıyorlar. bazılarına çok düzensiz çalıyorlar gibi gelebilir ama o karmakarışıkmış gibi gelen esnada bile birbirleri ile inanılmaz bir uyum içerisindeler.

    adeta kaostan beslenen ruh gibi…
  • bu yıl ants from up there'den iyisi gelmez derken bir kez daha masaya vurup sadece bu yılın değil son 3 yılın benim için en iyi 2 albümünden birini yapan grup. muazzam bir albüm. bir diğeri little simz - simbi albümü.

    cavalcade, ftft'den daha güzeldi benim için. şimdi de ants from up there'den daha iyi bir albümle 2 sene üst üste kankalarını tokatladı black midi

    edit: uzun süreli dinleyişte etkisini hızlı yitirdi be. yılın en iyi albümü ants from up there son kararım.
  • müzik açısından çok dolu geçen 2021 yılının potansiyel aoty'sine imza atmış grup (bkz: cavalcade). muhteşem bir iş geleceği belliydi ancak bu denli üst seviye olacağını beklemiyordum. schlagenheim oldukça başarılı, deneysel, gelecek vaat eden bir albümdü ancak kusurları vardı. bu albüm ise resmen kusursuza yakın olmuş. çok öne çıkan bir şarkı yok, sönük kalan bir şarkı yok. gereksiz hiçbir ses yok. her şey yerli yerinde, olgun ve oturaklı, ki bu yaşta böylesine deneysel işler yapan bir grubun her şeyi bu kadar oturaklı yapabilmesi oldukça zordur. ne seviyede olur bilemem ancak prog-rock'un akışını değiştirecek, birçok yeni grup üstünde büyük etki bırakacaktır.
  • bugünkü konserlerine 2 bileti ucuzdan vereceğim grup. yeşillendiriniz
  • 15 yıl önce the mars volta, 10 yıl önce swans, 5 yıl önce this heat dinlediğim günkü gibi heyecanlandıran grup. experimental post-punk, no wave ve math-rock üçgeni sınırlarında yürüyen grup. 2010'ların en orijinal deneysel rock albümüne imza atmış olabilirler. veya yeni bir tür buldular belki henüz haberimiz yok. belki 2020'lerde çoğu grubu etkileyecek, müziğe yön verecek bir albüm yaptılar. o potansiyelde tınlıyorlar ama henüz emin değilim.
  • yeni albümleri hellfire galiba bu yıl dinlediğim en iyi albüm. birkaç tur daha dönersem 'galiba'yı atacağım gibi.
  • 4 şubat zorlu konserini duyurmak için hakan şükür fotoğrafı kullanan grup.

    görsel

    muhtemelen en ünlü türk futbolcu falan diye google'da aratıp koydular. yazık oldu, muhtemelen iptal edilir konser.
  • son albümlerindeki the race is about to begin baya bi deli işi. bağımlılık yapıyor.
hesabın var mı? giriş yap