• türk olup da 9 tane senfoni yazan, bildiğim tek kişidir.
  • cem karaca'nın 1984 yılı albümü "die kanaken"in genelinde tuşlu çalgılar, "wilkommen" adlı parçada da trombon çalmışlığı vardır betin güneş'in.
  • (mimar sinan üniversitesi intanbul devlet konservatuvarı'nın) 1979 yılında judith uluğ'un öğrencisi olarak piyano bölümünü, 1980'de de ilhan usmanbaş'ın öğrencisi olarak besteleme bölümünü bitirmiş olan betin güneş, o sıra yine aynı kentte okuduğu gazetecilik-halkla ilişkiler bölümünü de aradan çıkartmıştır. güneş'e bunlar yetmemiş olacak, burslu olarak gittiği almanya'da şeflik, bir kez daha besteleme, trombon, son olarak da elektronik müzik* okumuştur.

    1957 doğumlu bu değerli türk besteciyle ilgili hoş bir belgesel için : http://www.youtube.com/watch?v=sw_taxdtzic
  • bu akşam, ahmed adnan saygun sanat merkezi'ndeki konserde maestroluk yapmış renkli şahsiyet. öte.

    bu zamana kadar merhum hikmet şimşek, gürer aykal, rengim gökmen başta olmak üzere çok kıymetli pek çok orkestra şefini izleme fırsatım oldu ancak betin bey bambaşka, nevi şahsına münhasır bir değerimiz.

    sahnede hem piyano çalıp, hem de orkestra yöneten ve her parça başında seyirci ile sohbet ederek bilgilendirmede bulunan bir şef vardı karşımızda. değişik.

    ilk bölümde baba oğul trompet sanatçıları julian lupu ve renato lupu ile tadına doyulmaz programın ardından, ikinci bölüm yalnızca kendi bestelerinden oluşan repertuvarıyla 20.30'da başlayan konserden 23.00 sularında ayrılabildik..

    müzik ve barış adlı eserini dünya üzerinde ilk defa bu gece dinleyiciyle buluşturan betin hocanın dizi ya da sinema filmlerine fon müziği olacak harikalıkta iki eseri özellikle dikkatimi çekti, azeri ve finale. tebrikler.
  • 1 şubat cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası'nda kendisini dinleme fırsatına sahip olduğum orkestra şefi, besteci, piyanistir. eserlerin arasında seyirci ile sohbet ederek ciddi ortamı samimiyetle doldurmuş, ayrıca 19 senfoniye sahip tek türk sanatçıdır.

    özellikle 19 mayıs 1919'da atatürk'ün yurdu düşmanlardan temizlemeye başlamasını anlatan azeri eserini dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. azeri ayrıca spotify'da bir adet albümü de bulunmaktadır. turkish chamber orchestra
  • hayranı olduğum adı yeterince zikredilmeyen üstadımız.
  • 02.02.2020 de köln'de wdr televizyonunun "das wdr dackl-opera konserinde oda orkestrası ile sahne almış ve alman wdr korosuna sipariş üzerine hazırladığı 2 türkçe bestesini ve mozart alla turca adlı uyarlamasını söyletmiş, alman koro şefini 9/8 ve 7/8 lik ritmlerle terletmiş efsane besteci, orkestra şefi ve piyanisttir.
    öyle ki, arada alman çocuk seyircilere türk müziğindeki komaları anlatmıştır. konserde yer alan alman kukla karakteri dackl da, "bu sözcükler türk yemeği mi, yoksa türk çalgısı mı?" oyunu ile tambur, kabak kemane ve ekmek sözcüklerini ortaya atmış ve izleyici ile interaktif bir kültürlerarası etkileşim yaratmıştır.
    betin güneş'in makamlı türkçe bestesi "şarkı" alman koro tarafından seslendirirken ortaya çıkan haller de izlenmeye doyulamamıştır.
    hallerin videosu
  • gerek kendi yazdığı eserlerle olsun gerek de kendine özgü düzenlemeleriyle olsun dinlemekten büyük keyif aldığım müzisyen insan.

    kendi eserlerinden respekt ve yok ya, düzenlemelerinden ise crr*'den türkiyem ve (bkz: ali ekber çiçek)'ten haydar haydar şu andaki favorilerim arasındadır.

    kendisini geç tanıdım ama bundan sonra yakın takipçisiyim*
  • iz tv'de yayınlanan dışarıdakiler belgeselinde anlatılan sanatçı.
  • şu uyarlamada keman kanadının müellifi: https://www.youtube.com/watch?v=puwoexqx7im
hesabın var mı? giriş yap