• her eski ve büyük alman işletmesi gibi ikinci dünya savaşı öncesinde ve sırasında malum sebeplerden büyük atılım yapan şirket.

    milletin çüküne güvenip, sayılı doğum kontrol ilaçları üreticilerinden schering'e 17 milyar euro ödeyerek nüfuzuna geçiren alman ilaç devi.
  • 1954 yılından beri topkapı davutpaşa caddesi üzerinde faaliyetini sürdüren fabrikasını kapama kararı almıştır. yeni bir tesis açmayacak olup, ürünler fason firmada üretilecektir. olan yine emekçilere oldu..
  • uzerinde adi yaziyorsa, kullanilmadan once iki kere dusunulmesi gereken firma.

    (bkz: essure)

    netflix'in yeni belgeseli olan the bleeding edge'in buyuk kismi essure kullanan kadinlarin basina gelenleri iceriyor. cok etkilendim, o yuzden iki kelam etmek istiyorum.

    essure denilen cihaz bir cesit dogum kontrol cihazi olarak uretilip, 2000 yilinda piyasaya suruluyor. suradan gorebileceginiz gibi kucuk, metal bir parca vajinadaki ilgili kanala yerlestiriliyor. sonra doku ile ustu kapanip, o bolgeden spermin gecmesine engel oluyor. boylece kadinlarin iliski sirasinda hamile kalma durumu ortadan kalkiyor. cihazin mantigi bu ama yasananlar oyle olmuyor tabi.

    yasananlara gecmeden once size fda'den bahsetmek istiyorum. fda'nin acilimi food and drug administration. bu sirket; amerika'da piyasaya ilaclar surulmeden onayi veren yada markete girmesine izin vermeyip, ureticiden ek dokumanlar, kanitlar isteyebilen bir firma. eger ustte belirttigim belgeseli izlerseniz orada essure adli cihazin onay aninin yasandigi video gorebilirsiniz. 2000'li yillarin basinda onaylanan ve piyasaya surulen bu ilacin onay videosunda bir doktor soyle bir geyik muhabbetine giriyor;

    - dusunsenize 10 sene sonra bu videoyu izleyip, nasil onaylarsiniz boyle bir seyi deyip bize soylendiklerini.
    gulusmeler, gulusmeler, gulusmeler. soyle bir konuda bile saka yapip, gulebiliyorlar stetoskop'u boynuna doladiklarim.

    neyse.

    fda bu cihazi piyasaya surerken insan uzerinde teste gerek duymayip, direkt onayini veriyor. yani, kadinlar icin bu denli onemli olan bir cihaz, insan uzerinde test edilmeden piyasaya suruluyor.

    doktorlarin zamaninda makara yaptiklari, gercek oluyor. asagida gorebileceginiz ameliyat sirasindaki hatalarin disinda, hamile kalan kadinlar, vajinasi parcalanip alinmak zorunda olan kadinlar, adet doneminde kanamasi durmayan kadinlar, bas agrisindan cildirma noktasina gelen kadinlar, cok nadir gorulen kanser teshisi konulanlar, esi terkedenler, isinden olanlar, hayati kayanlar...

    sunun gibi alakasiz yerlere yerlestirilen cihazlar,
    sunun gibi iki kanala da yerlestirilen cihazlar,
    sunun gibi 5 tane yerlestirilen cihazlar.

    yukaridaki goruntuler belgeselde yayinlaninca doktorun birinin su itirafindan da bahsedildi; ameliyat sirasinda koyulan cihaz hasar gorunce, onu cikarmakla ugrasmadan yenisi koyuyorduk.

    konu ile ilgili birkac video;

    1
    2
    3

    kadinlar, facebook uzerinden haberlesip seslerini duyurmaya calismis. aylarca, yillarca. o gruplarin cogu gizli grup ama katilmak isterseniz diye asagiya birakiyorum.

    essure problems
    essure problems ıllınoıs
    essure problems cancer support
    essure problems of michigan
    ca essure problems
    essure problems rallies

    bu kadar yasanan acinin, trajedinin ardindan para kazanma icgudusunu bir turlu atamayan insanlar, urunu marketten cekmeme karari almis. ta ki netflix bu belgeseli yapana kadar. belgeselin yayinlanmasindan hemen sonra bayer urunu 2018'in sonunda marketten cekecegini aciklamis. hemen piyasadan cekmeyip, yil sonunu bekleyerek sasirtmamistir.

    bu olay yuzunden hayati kayan annelerin de dedigi gibi; fuck bayer.

    duzeltme: imla.
  • bugun amerika'da kendisine acilan 3.davayi da kaybetmislerdir ve roundup urununu 30 yil kullanip kanser olan bir cifte 2 milyar dolar odemeye mahkum edilmistir.
  • nazi kamplarında romen çocuklara yaptığı deneyler sonucu hala birçoğu sakat doğmaktadır.
  • alman ilaç ve kimya şirketi bayer, abd'de hakkında yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı iddiasıyla açılan davalardan vazgeçmeleri için davacıların büyük bölümüyle anlaştı. bayer'den yapılan açıklamada, 10 milyar 900 milyon dolar ödeme karşılığında 125 bin davanın dörtte üçünün geri çekileceğini duyurdu.

    dava konusu, bayer'in roundup adlı yabani otla mücadele ilacı. tüm araştırmalarda kansere neden olduğu ispatlanıyo. türkiye'de peynir ekmek gibi satılıyo ve kullanılıyo. tarım bakanlığı hala nasıl yasaklamıyo akıl alır gibi değil.

    ödeyeceği tazminat türkiyede faliyet gösteren ilk iso 500'ün neredeyse 1 yıllık karı kadar. bu para turkiyeye girse dolar tepetaklak olur. abd' de sabah erken kalkan gidip bayere dava açıyo, monsanto yu almakla yüzyılın hatasını yaptı.
  • gezi parkı direnişinin sponsorudur. türkiye cumhuriyeti ile ilgili karanlık emelleri vardır.

    (bkz: talcid)
    (bkz: bazı dış mihraklar)
    (bkz: o ilaçları piyasaya sürenleri de biz biliyoruz)
  • zamanında eroini icat etmiş ve patentini almıştır. öksürük şuruplarında da kullanmıştır eroini.
  • almanlarin dünyaca ünlü ilac firmasidir..
  • "tarım ilaçları ve 2. dünya savaşı’yla yaygınlaşmaya başlayan kimyasallar, dolayısıyla insanlığa karşı işlenen suçlar arasında derin bağlar bulunuyor. 2. dünya savaşı’nda, silah olarak üretilen kimyasallar özellikle 1960’lardan itibaren dozajları değiştirilerek tarım ilacı olarak kullanılmaya başlandı. monsanto’nun vietnam savaşında abd’nin kullandığı kimyasalları üreten firma olması gibi, bayer’in de dünya devliğine kapı açan çok karanlık bir yolu var.

    bayer, agfa, basf, bayer ve sanofi’yle birlikte 1951 yılında almanya’nın bir ilaç devinin parçalanmasıyla kuruldu. bayer’in şapkasından çıktığı ıg farben ise 1925’te kurulmuştu ve hem 20. yüzyılın ilk yarısının en büyük kimya şirketi, hem de 2. dünya savaşından en çok kar sağlayan şirket oldu. ıg farben, holokost sırasında nazi toplama kamplarında toplu katliamlar için kullanılan zyklon b gazını üreten şirketti. gaz odalarındaki toplu ölümlerin müsebbibi olmasının yanı sıra ıg farben, yahudiler üzerinde korkunç deneyler uygulayan nazi doktor josef mengele’yle birlikte bu ‘deneylere’ dahil olmuştu. kimya devi, nazi almanya’sında kendi toplama kampını, 300 bin köle-işçinin öldüğü bir kampı yöneten tek şirketti.

    1945 yılında müttefikler tarafından ele geçirilen şirket 1952 yılında tasfiye edildi. hissedarları nürnberg mahkemesi’nde savaş suçundan yargılandı. tarihe ‘ıg farben duruşmaları’ olarak geçen duruşmalarda şirketin 24 yöneticisi yargılandı, 13’ü bir yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası aldı. fakat büyük çoğunluğu kısa bir süre sonra salıverildi ve savaş sonrası endüstrisinin yeni yöneticileri haline geldiler."

    yerel tohuma bir darbe de bayer’den
hesabın var mı? giriş yap